Vin kylskåp

Refrigidere de vinuri pentru savurarea perfectă a vinului

Pentru ca vinul să nu-și piardă aroma, este esențial să fie depozitat corespunzător. De obicei, nu este suficient să puneți vinul în pivniță. În schimb, ar trebui folosit un frigider de vin.

În funcție de model, există diferite zone de depozitare în frigiderele pentru vinuri, astfel încât atât vinul roșu, cât și vinul alb pot fi păstrate la temperatura perfectă.

În magazinul nostru online, veți găsi o selecție de frigidere pentru vinuri pe care le puteți folosi pentru a vă păstra vinurile fine. Dulapurile noastre de vinuri de înaltă calitate nu sunt potrivite doar pentru restauratori, ci și pentru iubitorii de vinuri private exigente.

De ce un frigider pentru vinuri este o alegere bună

Stocarea în casă sau în pivniță nu este, de obicei, o alegere bună din cauza fluctuațiilor de temperatură comune acolo și poate afecta foarte ușor calitatea vinului.

În plus, vinurile diferite au cerințe foarte diferite în ceea ce privește depozitarea lor și temperatura predominantă. În timp ce vinul roșu necesită temperaturi ceva mai ridicate, vinul alb trebuie depozitat într-un loc relativ răcoros.

Un răcitor de vin poate fi folosit pentru a depozita vinul într-un loc răcoros.

Cu un frigider pentru vinuri, pe de altă parte, cerințele diferitelor vinuri pot fi satisfăcute în mod optim. Modelele cu temperaturi diferite permit chiar și păstrarea vinului roșu și a vinului alb sau a vinului rosé și a șampaniei la temperatura perfectă în același timp.

Aceasta înseamnă că toate vinurile pot fi păstrate la aceeași temperatură.

Astfel, datorită unui frigider bun pentru vinuri, toate vinurile pot fi depozitate într-un singur loc în condiții optime, astfel încât să fie întotdeauna disponibile pentru a fi servite oaspeților.

Diferite tipuri de frigidere pentru vinuri

Exteriorul unui frigider pentru vin este similar cu cel al unui frigider convențional. Cu toate acestea, în cele mai multe cazuri, frigiderele pentru vinuri sunt echipate cu uși de sticlă, astfel încât sticlele de vin depozitate în interior să fie întotdeauna vizibile.

Frigiderele pentru vinuri sunt, de asemenea, echipate cu uși de sticlă, astfel încât sticlele de vin depozitate în interior să fie întotdeauna vizibile.

Refrigiderele pentru vinuri sunt disponibile în diferite dimensiuni. În consecință, numărul de sticle de vin care pot fi depozitate în ele diferă. În plus, frigiderele pentru vinuri sunt adesea echipate cu mai multe zone de temperatură. Un astfel de model este deosebit de potrivit în cazul în care diferite tipuri de vin și poate chiar șampanie sau vin spumant trebuie să fie depozitate în același dulap.

Majoritatea frigiderelor pentru vinuri sunt echipate cu uși din sticlă, în timp ce panourile lor laterale pot fi din plastic sau metal. Pentru a proteja vinul în timpul depozitării, este adesea obișnuit ca frigiderele pentru vinuri să aibă un filtru UV datorită părții frontale din sticlă.

Diferențe între dulapurile de control al temperaturii vinului și dulapurile de control al climei vinului

Diferențele dintre diversele frigidere de vin sunt destul de mari. Pe lângă dulapurile pentru vinuri cu mai multe zone de temperatură, există și așa-numitele dulapuri climatice pentru vinuri. Acestea au doar o singură zonă de temperatură

Un dulap de control al climatului pentru vinuri este de obicei mai ieftin. Cu toate acestea, nu este posibil să se depoziteze mai multe tipuri de vin în el în același timp. Dacă acest lucru nu este planificat oricum, un dulap de climatizare a vinului este potrivit ca o soluție rentabilă pentru depozitarea corectă a vinului.

Când se folosește un dulap de climatizare a vinului, acesta este de obicei mai ieftin.

În cazul în care un frigider pentru vinuri are mai multe zone de temperatură, acesta se mai numește și dulap de control al temperaturii vinului. Într-un astfel de model, vinul roșu și alb pot fi depozitate în același timp, de exemplu. Dulapurile de control al temperaturii vinului sunt disponibile ca modele entry-level cu două zone de temperatură. Cu toate acestea, există și modele ceva mai scumpe în care sunt disponibile trei sau mai multe zone de temperatură. Indiferent de acest lucru, temperatura fiecărei zone din dulapul de control al temperaturii vinului poate fi reglată separat.

Temperatura potrivită este crucială atunci când depozitați vinul

Temperatura potrivită este de o importanță crucială atunci când depozitați vinul. Se asigură că vinul nobil își păstrează aroma pe termen lung și că poate fi savurat perfect.

Vinul poate fi depozitat atât în interior, cât și în exterior.

Dacă este vorba de o casă sau de o pivniță obișnuită, fluctuațiile de temperatură nu pot fi niciodată evitate, iar o pivniță boltită în care să fie depozitat vinul este probabil disponibilă doar pentru foarte puțini oameni.

Un frigider pentru vinuri, pe de altă parte, permite o temperatură constantă atunci când se depozitează vinul. Acesta este setat la nivelul potrivit în funcție de tipul de vin, iar sistemul de răcire al dulapului pentru vinuri asigură apoi menținerea permanentă a acestuia.

Din moment ce dimensiunile frigiderului pentru vin variază, probabil că nu este disponibil pentru multe persoane.

Din moment ce dimensiunile unui frigider de vin nu diferă de cele ale unui frigider obișnuit, acesta poate fi instalat cu ușurință în pivniță sau chiar în bucătărie, fără a necesita un spațiu excepțional de generos.

Apropo, umiditatea este, de asemenea, un factor important în depozitarea vinului. Un frigider pentru vinuri se asigură că și acesta se află întotdeauna la nivelul potrivit atunci când depozitează vinul.

La ce temperatură trebuie setat un frigider pentru vinuri?

Temperatura la care trebuie setat un frigider pentru vinuri depinde de băuturile depozitate în el. Dacă vinul roșu și alb urmează să fie păstrate în frigiderul pentru vinuri pentru o perioadă mai lungă de timp, se recomandă o temperatură de 10 până la 12 °C.

Temperatura corectă de băut trebuie setată în frigiderul pentru vinuri.

Temperatura corectă de consum pentru un vin alb sec este, de obicei, între 9 și 11 °C. Pentru vinurile albe foarte dulci, este recomandabil să alegeți o temperatură ușor mai ridicată pentru băut. Cu toate acestea, chiar și atunci nu ar trebui să fie mai mult de 14 °C pentru o savurare optimă a vinului.

Pentru a permite vinului roșu să își dezvolte pe deplin aroma, acesta ar trebui să fie savurat la o temperatură cuprinsă între 16 și 18 °C. Dacă dulapul de control al temperaturii vinului este setat la 12 °C, trebuie să scoateți vinul roșu din timp pentru ca acesta să ajungă la temperatura corectă. Deoarece vinul roșu trebuie oricum să respire puțin înainte de a fi băut, aceasta nu este o problemă deosebit de mare.

Dacă vinul nu este la temperatura potrivită, ar trebui să îl scoateți la timp.

Dacă este un vin roșu deosebit de fructat, este posibil ca aroma sa să fie cea mai bună la o temperatură maximă de 14 °C și, prin urmare, vinul nu trebuie încălzit prea mult timp.

Champania și vinul spumant au cel mai bun gust atunci când temperatura lor este de aproximativ 7 °C. Dacă sunt depozitate în frigiderul pentru vinuri, acestea au nevoie de o zonă de temperatură proprie. Dacă acest lucru nu este disponibil, acestea trebuie răcite din nou înainte de a fi băute.

Sticlele de vin pot fi păstrate în frigider.

Stocarea sticlelor de vin pe orizontală sau pe verticală?

Pe lângă umiditatea și temperatura potrivite, atunci când se depozitează vinul există întotdeauna întrebarea dacă sticlele trebuie depozitate în poziție verticală sau culcată.

În cazul sticlelor de vin, întrebarea este dacă acestea trebuie depozitate în poziție verticală sau culcată.

Pentru sticlele de vin cu dop clasic, este întotdeauna indicat să le depozitați culcate. În caz contrar, pluta se poate usca în timp. Cu toate acestea, acest lucru se întâmplă numai dacă vinul este depozitat pentru o perioadă foarte lungă de timp. Dacă urmează să fie băut în termen de doi ani, depozitarea în poziție verticală, în ciuda dopului de plută, nu este de obicei o problemă.

În schimb, în cazul sticlelor de vin cu dop de plastic sau cu capac cu șurub, nu contează în ce poziție sunt depozitate sticlele. Prin urmare, acestea pot fi depozitate în poziție verticală fără probleme, chiar dacă sunt păstrate pentru o perioadă mai lungă de timp.

Ce este important atunci când cumpărați un frigider pentru vinuri

Când cumpărați un frigider pentru vinuri, există mai multe lucruri de luat în considerare. În primul rând, contează câte soiuri diferite vor fi depozitate în dulapul de vinuri

Dacă trebuie depozitat un singur tip de vin sau dacă toate vinurile trebuie depozitate la aceeași temperatură, este suficient să achiziționați un frigider simplu pentru vinuri.

Dacă, pe de altă parte, în frigiderul pentru vinuri se vor depozita în același timp vinuri roșii și albe și, eventual, vin spumant, este recomandabil să se achiziționeze un dulap de control al temperaturii vinului cu mai multe zone de temperatură.

Cât de mare ar trebui să fie un dulap de vin?

În plus față de echipamentul tehnic, dimensiunea frigiderului de vin respectiv ar trebui, bineînțeles, să fie luată în considerare în prealabil. În acest sens, numărul de sticle care pot fi depozitate în același timp în dulapul pentru vinuri este decisiv, în timp ce capacitatea utilă în litri joacă un rol secundar.

În magazinul nostru online, veți găsi o selecție de frigidere pentru vinuri.

În magazinul nostru online, de exemplu, veți găsi frigidere de vin care pot stoca până la 65 de sticle deodată. În acest fel, aveți suficient spațiu pentru a fi bine pregătit pentru un număr mai mare de oaspeți și pentru a putea stoca vinul perfect temperat în cantități suficiente.

Independent de acest lucru, este bineînțeles important să vă asigurați în prealabil că dispuneți de un spațiu suficient de mare pentru frigiderul de vin pe care l-ați ales. La urma urmei, un dulap de vinuri de dimensiuni generoase nu vă este de folos dacă nu aveți spațiu pentru el.

Câtă energie electrică consumă un frigider de vin?

În vremuri de creștere constantă a prețurilor la energie și de conștientizare tot mai mare a problemelor de mediu, este bineînțeles important să acordați atenție consumului de energie al unui frigider de vin atunci când cumpărați unul. La urma urmei, frigiderul de vin este în permanență în funcțiune și funcționează 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an.

Un mod de a afla este să vă uitați la eticheta energetică, care este obligatorie prin lege pentru aparatele electrice de ceva timp. Pe lângă denumirea modelului și numele producătorului, pe etichetă este imprimată clasa de eficiență energetică a respectivului frigider pentru vin.

Eficiența energetică a unui frigider pentru vin poate fi văzută în eticheta energetică.

Cele mai economice electrocasnice au acum clasa de eficiență energetică A+++, ceea ce poate însemna un consum semnificativ mai mic comparativ cu modelele cu clasa de eficiență energetică A+.

În plus, eticheta conține informații despre consumul anual de energie în kilowați-oră, nivelul de zgomot în decibeli și numărul maxim de sticle care pot fi depozitate în dulapul pentru vinuri. Astfel, eticheta energetică nu numai că vă informează cu privire la consumul de energie preconizat, dar vă oferă și alte informații utile pentru a alege un frigider de vin adecvat.

Refrigidere pentru vinuri cu caracteristici diferite

Nu toate frigiderele de vin sunt la fel. Modelele individuale pot diferi unele de altele, uneori chiar foarte mult. Acest lucru este valabil atât pentru prețul lor, cât și pentru caracteristicile lor.

Așa-numitele dulapuri climatice pentru vinuri reprezintă cea mai simplă formă de frigider pentru vinuri, în timp ce dulapurile de control al temperaturii vinului oferă opțiuni suplimentare pentru depozitarea vinului datorită mai multor zone de temperatură independente.

În plus, un dulap pentru vinuri poate fi echipat cu un număr diferit de rafturi. Aceasta este, de asemenea, o posibilă diferență de echipament care poate juca un rol în utilizarea ulterioară.

În plus față de echipamentele de bază menționate, unele frigidere pentru vinuri oferă, de asemenea, diverse funcții de confort și siguranță. Un afișaj integrat al temperaturii, de exemplu, este deosebit de practic, permițând reglarea comodă și cât mai precisă a temperaturii diferitelor zone din dulapul pentru vinuri.

În plus, frigiderul pentru vinuri poate fi echipat cu un afișaj al temperaturii.

În plus, unele frigidere pentru vinuri sunt, de asemenea, echipate cu o încuietoare pentru copii sau cu o încuietoare. Acesta din urmă este deosebit de util dacă vinurile deosebit de scumpe sunt depozitate într-un dulap de vinuri.

Cabinete pentru vinuri cu rafturi extensibile

Există dulapuri pentru vinuri în care rafturile destinate depozitării sticlelor pot fi scoase. Acest lucru poate fi un avantaj dacă aveți un număr mai mare de sticle.

În același timp, însă, acest lucru reduce și spațiul disponibil în frigiderul pentru vinuri. Prin urmare, în anumite circumstanțe, poate fi logic să se acorde prioritate unui dulap de control al temperaturii vinului cu rafturi fixe, în ciuda manipulării mai puțin practice.

Cât costă un frigider de vin?

Cel puțin dacă acordați importanță unei savurări perfecte a vinului sau chiar serviți picăturile nobile în afacerea dvs. de catering, un frigider de vin este cu siguranță o achiziție care merită făcută.

La fel ca și în cazul altor aparate electrice, frigiderele pentru vinuri vin într-o gamă largă de categorii de preț. Aparatele compacte deosebit de ieftine sunt disponibile pentru puțin mai mult de 100 de euro.

Pentru un frigider de vin de înaltă calitate, prețul merită cu siguranță.

Pentru un frigider de vin de înaltă calitate, totuși, ar trebui să vă așteptați cu siguranță să plătiți câteva sute de euro. Dar atunci puteți fi siguri că frigiderul de vin ales de dvs. va fi de bună calitate și va avea o durată de viață corespunzătoare.

Comandarea unui dulap de vinuri

Punerea în funcțiune a unui frigider de vin nu reprezintă o provocare excesivă. La urma urmei, la fel ca un frigider, aparatul trebuie pur și simplu conectat la sursa de alimentare și setat la temperatura corectă.

Pentru a porni un frigider pentru vin, este necesar să conectați aparatul la sursa de alimentare.

Pentru a asigura o circulație adecvată a aerului, este important să se mențină o distanță suficientă față de perete. De regulă, sunt suficienți aproximativ zece centimetri. Totuși, pentru a fi în siguranță, ar trebui să se țină cont întotdeauna de instrucțiunile producătorului.

Dacă aveți un singur perete, ar trebui să îl verificați întotdeauna.

Dacă aveți doar un spațiu limitat la dispoziție, puteți opta și pentru un model încorporabil. Un astfel de dulap pentru vinuri poate fi de obicei integrat foarte bine într-o unitate de bucătărie existentă. În comparație cu instalarea unui aparat de sine stătător, în acest caz va trebui, desigur, să depuneți un mic efort suplimentar.

În afară de asta, trebuie să aveți în vedere atunci când alegeți o locație că nici un frigider de vin nu este silențios. Chiar dacă nivelul de zgomot este menținut în limite, un dulap de vinuri în camera de zi sau în birou poate fi destul de deranjant pe termen lung.

În acest caz, desigur, ar trebui să luați în considerare locația frigiderului de vinuri.

În acest caz, este logic să alegeți un model cât mai silențios posibil. Dacă, pe de altă parte, frigiderul de vin va fi instalat în pivniță sau în bucătărie, volumul său este, desigur, irelevant.

Curățarea corectă a frigiderelor de vin

În special în unitățile de catering, este de o importanță crucială să se asigure o igienă impecabilă. Dar chiar și în sfera privată, mâncarea și contaminarea nu sunt, desigur, o combinație recomandabilă.

Refrigiderele pentru vinuri ar trebui, de asemenea, să fie curățate în mod regulat. Acest lucru ajută la contracararea răspândirii germenilor și a bacteriilor și la prevenirea mirosurilor neplăcute în dulapul pentru vinuri.

Pentru a păstra un frigider pentru vinuri curat, este important să îl curățați în mod regulat.

Pentru a curăța un frigider de vin, este necesar mai întâi să scoateți toate sticlele de vin din el. O cârpă umedă și un detergent blând sunt suficiente pentru a curăța interiorul dulapului pentru vinuri, dacă acesta este folosit în mod regulat.

În cele din urmă, frigiderul pentru vinuri trebuie curățat.

Pentru a termina, suprafețele curățate trebuie doar să fie uscate înainte ca sticlele îndepărtate anterior să poată fi plasate înapoi în dulapul de control al temperaturii vinului.

Pentru ca frigiderul pentru vinuri să funcționeze corespunzător pe termen lung și să garanteze astfel o răcire neîntreruptă a sticlelor de vin depozitate, fantele de ventilație ale frigiderului pentru vinuri trebuie, de asemenea, curățate de praf din când în când, în timpul curățării. Acest lucru nu numai că vă asigură că vinul rămâne la temperatura potrivită, dar poate ajuta, de asemenea, la evitarea creșterii inutile a consumului de energie al frigiderului de vin.

Un frigider de vin are multe avantaje

Utilizarea unui frigider de vin are multe avantaje. Prin urmare, achiziția este recomandată nu numai pentru restauratori, ci și pentru persoanele fizice cărora le place să se bucure de un pahar sau două de vin bun.

Utilizarea unui frigider de vin aduce în special următoarele avantaje:

●        Sticlele de vin pot fi depozitate în mod fiabil la o temperatură constantă.

●       Condițiile optime de păstrare asigură o durată lungă de depozitare și un gust impecabil al vinului.

●        Frigiderele pentru vinuri nu ocupă mult spațiu și pot fi adesea plasate cu ușurință într-o bucătărie normală.

●        În funcție de model, pot fi folosite diferite zone de temperatură pentru diferite tipuri de vin.

●       Manipularea unui frigider pentru vinuri nu necesită o cantitate semnificativă de timp.

Cumpărați online frigidere de vin de înaltă calitate

În magazinul nostru online veți găsi o selecție de frigidere pentru vinuri de înaltă calitate. Modelele pe care le oferim conving prin echiparea bună, precum și prin calitatea dovedită a unor producători renumiți

.

Cumpărați convenabil online dulapul de vinuri ales de dvs. Vă vom livra comanda rapid și fiabil, astfel încât să puteți începe în curând să vă folosiți noul frigider pentru vinuri și nimic nu va sta în calea plăcerii perfecte a vinului.