Filtru apa

Filtru apa pentru o calitate optimă a apei potabile

O calitate bună a apei este indispensabilă atunci când se servește apă la masă și se prepară băuturi calde, cum ar fi cafeaua. Filtrele de apă pot ajuta la îmbunătățirea calității apei potabile și pot filtra, printre altele, bacteriile și clorul, precum și contracararea mirosurilor și îmbunătățirea gustului.

Magazinul nostru online oferă o gamă largă de filtre de apă.

În magazinul nostru online veți găsi o selecție mare de filtre de apă diferite de la producători renumiți pe care le puteți folosi pentru tratarea apei. Prin utilizarea unui astfel de filtru de apă, nu numai că vă asigurați că substanțele potențial dăunătoare sunt eliminate din apă. În același timp, vă asigurați, de asemenea, că apa și alte băuturi pe care le serviți au pur și simplu un gust mai bun.

De ce are sens să folosim filtru apa

Calitatea apei de la robinet în Germania este foarte bună după standardele internaționale. Acest lucru se datorează faptului că Ordonanța privind apa potabilă este menită să asigure calitatea celui mai important produs alimentar uman. În acest scop, stabilește anumite limite pentru impuritățile din apă, care sunt, bineînțeles, monitorizate în mod regulat pentru a proteja sănătatea oamenilor.

Nu contează că calitatea apei de la robinet în Germania este foarte bună după standardele internaționale.

Cu toate acestea, utilizarea filtrelor de apă are sens, deoarece Ordonanța privind apa potabilă are limitele sale, în ciuda unor orientări relativ stricte.

În realitate, valorile limită pentru germeni sunt depășite în mod regulat. În plus, unele dintre metodele de măsurare utilizate pentru monitorizare sunt vechi de aproximativ 100 de ani și, prin urmare, sunt departe de a putea detecta toate bacteriile care se găsesc în apa potabilă, de exemplu.

Potențiale riscuri pentru sănătate din cauza apei potabile nefiltrate

Dacă este vorba de ceașca de cafea de dimineață sau pur și simplu de un pahar de apă rece de la robinet ca o răcoritoare între mese - toată lumea este probabil să consume apă potabilă de la robinet în fiecare zi. Din acest motiv, chiar și cantități infime de anumite substanțe pot cauza probleme mai devreme sau mai târziu.

Pericolele pentru sănătate asociate cu apa potabilă includ în special:

●       Agenți patogeni

●        Reziduuri de medicamente

●       Legionella

●       Plastifianți

●       Pesticide

●       Hormoni

Agenți cauzatori de boli în apa de la robinet

Mulți oameni nu sunt conștienți de cât de des sunt depășite limitele pentru agenții patogeni în rezervele publice de apă. Printre acestea se numără bacteriile, germenii fecali, virușii și paraziții. În funcție de tipul și concentrația de agenți patogeni, oamenii se pot îmbolnăvi. Un filtru de apă poate ajuta la reducerea acestor agenți patogeni din apa potabilă și, astfel, la scăderea riscurilor asociate pentru sănătate.

Legionella în apa potabilă

Una dintre bacteriile care sunt deosebit de răspândite în apa potabilă este legionella, de exemplu, care se poate înmulți foarte bine în sistemele de apă caldă din case. Legionella poate îmbolnăvi grav oamenii și poate provoca, printre altele, febră și pneumonie. Prin urmare, este important să filtrați cât mai mult posibil agenții patogeni din apă.

Amestecatori în apa potabilă

Amestecatorii sunt prezenți în apa de râu, în apa subterană și în apa îmbuteliată. Până în prezent, datele științifice lipsesc încă. Cu toate acestea, experimentele pe animale au arătat că plastifianții pot duce, probabil, la leziuni considerabile ale organelor, printre altele, la rinichi, ficat și testicule.

Pesticidele din apa potabilă se găsesc, de asemenea, în apele subterane și în apa îmbuteliată.

Pesticidele din apa potabilă

Pesticidele și pesticidele au devenit o parte indispensabilă a agriculturii moderne și sunt, de asemenea, folosite în multe grădini private. Între timp, reziduurile acestora pot fi detectate în aproape 30% din toate sistemele de alimentare cu apă din Germania

În plus, investigațiile corespunzătoare au arătat că, chiar și în prezent, pesticide care au fost interzise de mult timp pot fi încă detectate în apele subterane.

Hormonii din apa potabilă

Pe lângă agenții patogeni și reziduurile de pesticide, în apa potabilă tratată necorespunzător se pot găsi și perturbatori endocrini, cum ar fi hormonii. Acestea pot cauza diverse probleme fizice, cel puțin pe termen lung, și pot afecta masiv capacitatea de reproducere a oamenilor și a animalelor, printre altele.

Filtre de apă împotriva calcarului din apa de la robinet

Nivelurile ridicate de calcar din apa de la robinet pot scurta durata de viață a aparatelor, cum ar fi mașinile de cafea. În plus, calcarul deteriorează gustul băuturilor. În plus, depunerile de calcar sunt un teren de reproducere excelent pentru bacterii.

Prin utilizarea unor filtre de apă adecvate, conținutul de calcar și efectele negative asociate asupra apei potabile pot fi reduse foarte fiabil.

Diferite tipuri de filtre de apă

Există diferite tipuri de filtre de apă. De exemplu, unele dintre ele funcționează cu cărbune activ, în timp ce altele se bazează pe pietriș sau nisip pentru a filtra apa. În plus, există diverse alte procese, cum ar fi osmoza inversă sau așa-numitele schimbătoare de ioni, care pot fi utilizate pentru filtrarea apei, dacă este necesar.

Filtrele de apă cu nisip și pietriș se bazează pe procese pur mecanice pentru a elimina substanțele nedorite. Filtrele de apă cu schimbător de ioni sau osmoză inversă, pe de altă parte, folosesc efecte chimico-fizice pentru a elimina substanțele dizolvate din apă.

Filtre de apă cu carbon activ

Filtrele de apă cu carbon activ sunt foarte comune. Cu ajutorul cărbunelui activ, substanțele precum reziduurile de pesticide sau medicamente pot fi eliminate din apă. Pe de altă parte, substanțe precum sărurile, mineralele sau calcarul nu sunt filtrate din apă de către filtrele de apă cu cărbune activ

Filtre de apă cu schimbătoare de ioni

Schimbătorii de ioni fac posibilă înlocuirea anumitor cationi sau anioni din apă cu alți ioni. Acestea pot ajuta la prevenirea acumulării excesive de calcar în mașinile de spălat vase, de exemplu.

Tratarea apei prin osmoză inversă

Osmoza inversă utilizează o membrană impermeabilă la substanțele care urmează să fie filtrate. Tratarea apei prin osmoză inversă necesită o presiune de cel puțin 3 bar. Pe lângă utilizarea sa în filtrele de apă pentru tratarea apei potabile, procesul este, de asemenea, potrivit, printre altele, pentru desalinizarea apei de mare, deși presiunea necesară pentru aceasta este considerabil mai mare, de 60 până la 80 bar.

Sisteme combinate pentru filtrarea apei

În multe cazuri, diferite sisteme sunt, de asemenea, combinate în filtrele de apă pentru a obține rezultate optime în tratarea apei și pentru a elimina cât mai bine toate substanțele nedorite.

În plus, este posibil să se adauge minerale și oligoelemente valoroase în apă în timpul filtrării. Filtrele de apă corespunzătoare, cum ar fi sistemul de filtrare în șase etape pentru recipiente de un galon, pe care îl puteți cumpăra din magazinul nostru, trec apa prin roci minerale și perle de nisip de corali, de exemplu, în acest scop.

2>Utilizarea filtrelor de apă este, de asemenea, posibilă.

Utilizarea filtrelor de apă are multe avantaje

Utilizarea filtrelor de apă aduce cu sine o serie de avantaje și, prin urmare, este foarte recomandată, în special în industria de catering, pentru a putea oferi întotdeauna oaspeților o calitate impecabilă a apei.

Utilizarea filtrelor de apă aduce cu sine o serie de avantaje și, prin urmare, este foarte recomandată, în special în industria de catering, pentru a putea oferi clienților o calitate perfectă a apei în orice moment.

Utilizarea filtrelor de apă pentru tratarea apei potabile oferă în special următoarele avantaje:

●        Substanțele potențial dăunătoare, cum ar fi metalele grele sau chiar clorul, pot fi filtrate din apă.

●        Nivelul de germeni și bacterii poate fi redus semnificativ cu ajutorul filtrelor de apă.

●       Reziduurile de calcar pot fi eliminate în mare parte din apa potabilă prin filtrarea acesteia înainte de utilizare.

●       Cu ajutorul unui filtru de apă, mirosurile neplăcute și gusturile străine pot fi contracarate.

●       Apa filtrată asigură o plăcere optimă de a bea băuturi calde și reci.

●       Riscurile pentru sănătate generate de consumul de apă contaminată pot fi reduse la minimum.

Cumpărați filtre de apă online

Dacă aveți nevoie de filtre de apă pentru industria de catering sau pentru uz privat, ați ajuns la locul potrivit. Pentru că în magazinul nostru online veți găsi diferite sisteme de filtrare pentru tratarea apei.

Pe lângă filtrele de apă, puteți cumpăra și filtre de apă online.

În afară de filtrele de apă de la marca Everpure, veți găsi și filtrele de galon reîncărcabile, de exemplu. Cumpărați-vă filtrele de apă din magazinul nostru și asigurați-vă o calitate optimă a apei pentru prepararea băuturilor reci sau chiar pentru a face cuburi de gheață.

Comandați online, în mod convenabil, filtrele de apă și accesoriile necesare pe care le alegeți și beneficiați de calitatea dovedită a unor producători renumiți, precum și de prețuri avantajoase și de o livrare rapidă și sigură la adresa dorită.