Robinet bucatarie

Robinet bucatarie: accesorii de înaltă calitate pentru bucătărie și baie

Fie că este vorba de bucătărie sau de baie - robinetele de apă nu ar trebui să lipsească din nicio clădire. Acestea sunt disponibile în nenumărate forme și modele, astfel încât există un model potrivit pentru aproape toate cerințele.

Dacă aveți nevoie de un robinet nou, cel mai bine este să aruncați o privire la gama noastră. Acolo veți găsi robinete de înaltă calitate, pe care le puteți cumpăra online și le puteți livra în mod convenabil.

Cele mai importante date despre robinetul de apă dintr-o privire

 • Un robinet de apă rece are un singur racord, cu care se conectează la conducta de apă rece a instalației casnice.
 • Un robinet care poate fi folosit pentru a amesteca apa caldă și rece se numește robinet mixer.
 • Înainte de cumpărare, este necesar să verificați, printre altele, dacă este necesar un robinet de înaltă presiune sau de joasă presiune.
 • Robinetele pentru bucătărie sunt, de asemenea, disponibile cu un pulverizator de vase integrat, de exemplu, dacă este necesar.
 • În baie, robinetele nu sunt folosite doar la lavoare, ci și la dușuri, căzi și bideuri.
 • Un mixer cu o singură pârghie are doar un element de control pentru reglarea cantității și a temperaturii apei.
 • Puteți cumpăra robinete de înaltă calitate în diferite modele online în magazinul nostru.

Ce este un robinet bucatarie?

Un robinet de apă este un accesoriu de ieșire care poate fi utilizat pentru a regla cantitatea de apă care iese. Robinetele de apă sunt utilizate în scopuri diferite, motiv pentru care debitul lor diferă considerabil în unele cazuri.

În afară de aceasta, robinetele de apă sunt disponibile în forme, dimensiuni și variante de echipare foarte diferite. În funcție de cerințele individuale și de condițiile locale, aveți posibilitatea de a alege, de exemplu, între așa-numitele robinete de apă rece, mixere cu un singur levier, mixere cu două pârghii sau, de asemenea, robinete echipate cu un senzor sau cu un pulverizator flexibil pentru vase.

În plus, în timpul căutării unui nou robinet, veți întâlni inevitabil termenii de robinet de înaltă presiune și robinet de joasă presiune. Explicăm care este varianta potrivită atunci când cumpărați un robinet puțin mai jos pe această pagină.

Robinet bucatarie rece

Apa caldă de la robinet nu este întotdeauna absolut necesară. Uneori, apa rece este perfect suficientă sau nu este posibil să se furnizeze apă caldă din cauza lipsei unei surse centrale de alimentare cu apă în combinație cu lipsa de spațiu pentru un boiler.

În acest caz, puteți instala un simplu robinet de apă rece. Un astfel de model are un singur punct de conectare, unde este conectat la racordul de apă din perete cu un furtun de apă.

Instalarea unui astfel de robinet de apă rece, care este disponibil în numeroase modele diferite pentru bucătării, băi sau chiar zone exterioare, este necomplicată și, de obicei, reușește fără probleme cu atenție și puțină măiestrie.

Robinete de amestec: Robinet de apă pentru apă rece și caldă

În plus față de robinetele simple pentru apă rece, există și modele cu care se poate extrage atât apă rece, cât și apă caldă de la robinet. Această variantă se numește robinet mixer deoarece amestecarea apei calde și reci se face direct în robinet.

Robinetele de tip mixer sunt norma, cel puțin în Germania. Cu toate acestea, în alte țări, robinetele separate pentru apă rece și apă caldă sunt încă norma.

Folosirea unui robinet mixer are marele avantaj că utilizatorii pot alege singuri temperatura apei pe care o preferă în orice moment și nu trebuie să decidă între apă caldă și apă rece.

Atunci când cumpărați un robinet sau un mixer, există nenumărate modele diferite din care puteți alege. Puteți cumpăra mixere cu o singură pârghie, modele cu două comenzi sau mixere cu un pulverizator de vase integrat.

În afară de aceasta, trebuie să se facă o distincție între așa-numitele mixere de înaltă presiune și cele de joasă presiune. Racordurile de înaltă presiune se folosesc întotdeauna dacă clădirea are un sistem central de tratare a apei. Puteți recunoaște acest lucru în special prin faptul că există două conexiuni în perete.

Dacă, pe de altă parte, apa este încălzită de un boiler, aveți nevoie de un așa-numit racord de joasă presiune. Vă puteți da seama de acest lucru din faptul că există o singură conexiune pentru apă rece pe perete.

În afară de aceasta, robinetele de înaltă presiune și cele de joasă presiune pot fi ușor de distins după numărul de conexiuni de pe robinet. Racordurile de înaltă presiune au două conexiuni pentru furtunurile de apă. Racordurile de joasă presiune, pe de altă parte, au trei.

Robinet pentru bucătărie

În bucătărie, robinetul de apă este o parte indispensabilă a chiuvetei. Nu contează dacă aveți sau nu o mașină de spălat vase. Cu ajutorul robinetului, puteți umple vasele de gătit cu apă, puteți spăla vasele de mână sau puteți spăla fructele și legumele în bucătărie.

Un robinet de bucătărie este adesea denumit robinet de bucătărie. Selecția de modele diferite este mare, astfel încât veți găsi cu siguranță un model potrivit pentru chiuveta dumneavoastră.

Dacă aveți nevoie de un robinet pentru bucătărie, ar putea fi o idee bună să cumpărați un model cu un pulverizator de vase extensibil sau rotativ, în funcție de condițiile locale. Acest lucru este deosebit de practic dacă spălați în mod regulat vasele de mână sau dacă doriți să spălați legume, cum ar fi salata, în chiuvetă.

Robinet pentru baie

La fel ca în bucătărie, un robinet este, desigur, indispensabil și în baie. Acesta este instalat acolo cel puțin la chiuvetă, astfel încât apa curentă să fie întotdeauna disponibilă pentru spălarea mâinilor și periajul dinților. În afară de aceasta, căzile de baie sunt, de obicei, echipate cu un robinet, astfel încât apa caldă să poată fi introdusă cu ușurință pentru o baie relaxantă.

La fel ca în cazul robinetelor pentru bucătărie, alegerea robinetelor pentru baie este, de asemenea, foarte largă. În funcție de ceea ce este deosebit de important pentru dvs. și de locul exact în care doriți să vă instalați robinetul în baie, puteți alege dintr-o gamă largă de soluții.

De exemplu, un robinet, cunoscut și sub numele de robinet de chiuvetă, este disponibil atât ca mixer cu o singură pârghie, cât și ca mixer cu două pârghii. În afară de aceasta, există, desigur, și robinete de perete, care sunt utilizate în principal pentru dușuri și căzi de baie.

Mixere cu o singură pârghie: practice și economice

Pe lângă caracteristici precum forma, robinetele se pot distinge și prin funcționarea lor. Așa-numitele mixere cu o singură pârghie, de exemplu, sunt robinete care sunt echipate cu un singur element de comandă.

Elementul de comandă al mixerului cu o singură pârghie este utilizat pentru a regla cantitatea de apă. Pe de altă parte, acesta poate fi rotit spre stânga și spre dreapta pentru a seta temperatura apei care iese din robinet.

Una dintre caracteristicile distinctive ale mixerelor cu o singură pârghie este ușurința de utilizare, care necesită o singură mână. În plus față de cantitatea de apă, temperatura poate fi reglată foarte rapid și precis. Acest lucru nu numai că se dovedește a fi deosebit de practic în viața de zi cu zi. Aceasta contribuie, de asemenea, la faptul că, în general, consumul de apă este mai mic atunci când se utilizează un mixer cu o singură pârghie, deoarece nu este nevoie să petreceți mult timp încercând să găsiți amestecul potrivit de apă caldă și rece.

Mixerele cu două pârghii: adesea prima alegere pentru restauratori

Deși mixerele cu o singură pârghie oferă, fără îndoială, unele avantaje, mixerele cu două pârghii sunt, de asemenea, încă foarte populare. În special în domeniul gastronomiei, această variantă de robinet este adesea prima alegere.

După cum sugerează și numele, un mixer cu două pârghii este un robinet mixer care are două comenzi separate pentru reglarea alimentării cu apă caldă și rece. Acest lucru poate face uneori puțin dificilă obținerea temperaturii dorite a apei.

Robinet bucatarie și izolație fonică

Robinetele moderne pentru bucătărie și baie sunt dotate cu izolație fonică. Acest lucru înseamnă că volumul lor de funcționare rămâne controlabil, astfel încât acestea nu reprezintă o pacoste în viața de zi cu zi și nu produc zgomot pentru vecini, de exemplu, chiar și atunci când sunt instalate în clădiri de apartamente.

Ce trebuie să luați în considerare atunci când cumpărați un robinet

Atunci când căutați un robinet nou, vă veți da seama rapid că oferta de modele diferite este imensă. În principiu, acesta este un lucru pozitiv. În același timp, însă, selecția mare face dificilă găsirea unui robinet potrivit care să corespundă atât ideilor proprii, cât și cerințelor locale.

Pentru a vă asigura că alegeți robinetul potrivit, există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont la cumpărare. Aceasta este singura modalitate de a vă asigura că noul robinet își face treaba așa cum a fost prevăzut și că nu există probleme inutile sau chiar daune de apă după instalare.

În orice caz, înainte de a cumpăra robinetul, trebuie să se răspundă la următoarele întrebări:

 • Unde va fi instalat robinetul (baie sau bucătărie)?
 • Este disponibilă apă caldă sau este suficient un robinet de apă rece?
 • Este necesar un robinet de înaltă presiune sau de joasă presiune?
 • Ar trebui ca noul robinet să fie un mixer cu o singură manetă?
 • Se doresc funcții speciale, cum ar fi un pulverizator de vase?

Atunci când cumpărați un robinet, căutați calitatea

În plus față de punctele menționate, ar trebui să fie de la sine înțeles că ar trebui să acordați atenție unei bune calități a produsului atunci când vă cumpărați robinetul. La urma urmei, materialele de slabă calitate și manopera slabă înseamnă în mod inevitabil că durata de viață preconizată a noului robinet va fi relativ scurtă.

Prin urmare, cel mai probabil, va trebui să înlocuiți robinetul mai devreme decât dacă ați fi ales un model de înaltă calitate de la bun început. Acest lucru nu face decât să coste bani și timp în mod inutil, ceea ce înseamnă că bucuria presupusei chilipiruri este de obicei de scurtă durată.

Cumpărați online robinete de înaltă calitate

Dacă doriți să cumpărați un robinet nou, ați ajuns la locul potrivit. În magazinul nostru veți găsi o gamă largă de robinete de înaltă calitate din care puteți alege.

Comandați-vă noul robinet direct din magazinul nostru și pur și simplu primiți comanda la adresa dorită. Nu avem nicio îndoială că veți fi absolut mulțumiți de calitatea produselor, de prețurile avantajoase, precum și de serviciile noastre excelente.