Oala cupru

Oale cupru - calitate pentru bucataria ta

Pe lângă oalele de gătit din oțel inoxidabil și aluminiu, există și oale cupru. Cuprul poate conduce foarte bine căldura și reacționează deosebit de rapid la schimbările de temperatură. Oalele de cupru sunt deosebit de apreciate de bucătarii profesioniști datorită proprietăților materialului. Desigur, sunt o alegere bună și pentru bucătarii hobby ambițioși.

Dacă vrei să cumperi oale cupru, ai ajuns la locul potrivit. În magazinul nostru veți găsi diverse oale de înaltă calitate din cupru, pe care le puteți comanda direct online și le puteți livra convenabil.

Oale cupru - cele mai importante lucruri dintr-o privire

  •  Pentru ca o oala de cupru sa isi pastreze stralucirea, poate fi necesar sa o lustruiesti din cand in cand.
  •  Printre altele, cuprul are o conductivitate termică bună, astfel încât oalele de cupru se încălzesc deosebit de uniform.
  •  Tigăile de cupru sunt o alegere bună, mai ales pentru gătitul pe aragaz, datorită răspunsului lor rapid la schimbările de temperatură.
  •  Oalele de cupru pentru a fi utilizate pe un aragaz cu inducție trebuie să aibă un strat feromagnetic.
  •  Oalele de cupru sunt adesea acoperite cu tablă sau oțel, de exemplu.
  •  În magazinul nostru puteți cumpăra online oale  cupru de înaltă calitate și le puteți livra.

Oale cupru pentru bucătari profesioniști pretențioși și bucătari hobby ambițioși

Deși este bine cunoscut faptul că nu sunt folosite atât de des ca vase de gătit astăzi, oalele de cupru sunt, fără îndoială, unul dintre clasicele absolute. La urma urmei, cuprul a fost folosit de oameni de multe mii de ani. În special bucătari profesioniști le place să folosească oale din cupru, deoarece proprietățile materialului le permit să regleze temperatura în mod deosebit de precis.

În principiu, desigur, nu este nimic în neregulă ca bucătarii hobby ambițioși să decidă să cumpere oale  cupru pentru a beneficia și de proprietățile pozitive ale materialului.

Beneficiile vaselor  cupru

Cuprul oferă o serie de avantaje cheie ca material pentru gătit oale. Metalul reacționează foarte repede la schimbările de temperatură. Se încălzește rapid și, de asemenea, se răcește rapid. În plus, cuprul are o conductivitate termică excelentă, astfel încât oalele de cupru se încălzesc deosebit de uniform.

Aceste proprietăți asigură că felurile de mâncare pot fi gătite foarte bine cu o oală din cupru. Din acest motiv, oalele de cupru sunt deosebit de apreciate de bucătarii profesioniști, deoarece aceștia mizează adesea pe capacitatea de a controla cu precizie temperatura și de a o reduce rapid la sfârșitul timpului de gătire pentru succesul preparatelor lor.

Dezavantajele vaselor de cupru

Deși oalele din cupru pot câștiga puncte cu avantajele lor, în special la bucătari profesioniști, vasele din acest metal au și unul sau două dezavantaje care cel puțin nu trebuie ignorate complet la cumpărare.

Un punct pe care bucătarii amatori privați, în special, ar putea lua în considerare să nu cumpere oale cupru este cu siguranță prețul lor relativ ridicat. Pentru că, în comparație cu oalele convenționale din aluminiu sau oțel inoxidabil, oalele din cupru sunt de obicei vizibil mai scumpe.

În plus, cuprul nu este la fel de robust ca, de exemplu, oțelul inoxidabil. Prin urmare, vasele de cupru necesită o întreținere foarte mare și manipularea lor în viața de zi cu zi necesită o anumită grijă pentru a evita loviturile și zgârieturile.

Oalele de cupru au nevoie de îngrijire

Oalele de înaltă calitate din cupru sunt foarte durabile. În același timp, sunt și destul de sensibili. Metalul moale se poate îndoi relativ ușor. Este predispus la zgâriere și poate reacționa cu unele alimente, făcându-și să-și piardă strălucirea în timp.

Pentru a te putea bucura de ele cât mai mult timp, oalele din cupru necesită așadar o anumită grijă. Pe lângă spălarea normală a mâinilor, este de obicei necesar să lustruiți din când în când oalele de cupru cu o pastă de lustruit adecvată pentru a le menține strălucitoare.

Pentru ce tipuri de sobe este potrivită o oală de cupru?

În principiu, puteți folosi și oale cupru pentru a găti pe aragaz cu plită vitroceramică, de exemplu. În acest caz, totuși, este important ca oala de cupru să aibă o bază puțin mai groasă. Acest lucru asigură că se sprijină uniform pe aragaz.

Cu toate acestea, avantajele unei oale cupru sunt oricum cel mai bine savurate pe o sobă cu gaz. Pentru că acest lucru face posibilă reglarea căldurii foarte rapid la gătit. Imediat ce aragazul este pornit, este fierbinte. Dacă flacăra este stinsă, căldura dispare imediat. În combinație cu reacția rapidă a cuprului la schimbările de temperatură, acest lucru asigură că alimentele pot fi gătite la perfecțiune.

Oale cupru pentru aragazul cu inducție?

Plitele cu inducție permit schimbărilor de temperatură să fie la fel de rapide ca aragazele pe gaz. Ec

În același timp, sunt eficiente din punct de vedere energetic și elimină riscurile asociate cu un foc deschis.

Oalele de cupru nu sunt de obicei potrivite pentru a fi utilizate pe un aragaz cu inducție. Există însă și oale din cupru care au un strat feromagnetic. Daca este cazul, oala respectiva de cupru poate fi folosita atunci si pentru gatit pe aragaz cu inductie.

De ce oalele de cupru au o acoperire?

Cuprul poate reacționa, mai ales când vine în contact cu alimente acide, ceea ce uneori poate fi o problemă. Din acest motiv, vasele de cupru sunt adesea acoperite cu un material diferit.

Acoperirea poate consta, de exemplu, din cositor. Cu toate acestea, deoarece staniul este foarte sensibil și are un punct de topire foarte scăzut, durata de viață a unei astfel de acoperiri lasă mult de dorit dacă este manipulată necorespunzător. O acoperire din oțel inoxidabil, pe de altă parte, se dovedește a fi mult mai robustă și durabilă.

În cele din urmă, desigur, depinde de dvs. dacă preferați o oală de cupru cu sau fără acoperire. Aplicația planificată joacă cu siguranță și un rol.

Indiferent de acest lucru, atunci când cumpărați, ar trebui să vă asigurați că vasele de cupru alese de dvs. constau în principal din cupru. Experiența a arătat că nu este întotdeauna cazul. Dacă doriți să beneficiați de proprietățile pozitive ale unei oale cupru atunci când gătiți, vă recomandăm de aceea să aruncați o privire mai atentă la descrierea modelului corespunzător înainte de a cumpăra.

Cumpărați oale cupru de înaltă calitate

Oalele cupru sunt deosebit de populare printre bucătarii profesioniști. Dar chiar și bucătari amatori pretențioși apreciază din ce în ce mai mult avantajele pe care le oferă o oală de cupru.

Dacă sunteți în căutarea unor vase de cupru de înaltă calitate, ați ajuns la locul potrivit în magazinul nostru. Cumpărați-vă oalele de cupru de la noi convenabil online și primiți-vă noile vase de gătit rapid și fiabil. Suntem siguri ca vei fi pe deplin multumit de achizitia ta si ca te vei bucura foarte mult timp de oalele tale de cupru.