Samovar

Cumpărați un samovar: soluția ideală pentru savurarea perfectă a ceaiului

Dacă ești în căutarea unui mod cu totul special de a-ți pregăti ceaiul, un samovar ar putea fi alegerea perfectă pentru tine.

Dacă doriți să cumpărați un samovar, ați ajuns la locul potrivit în magazinul nostru. În gama noastră veți găsi samovar de înaltă calitate pe care le puteți comanda direct online și le puteți livra.

Cele mai importante lucruri despre samovar dintr-o privire

 • Samovar sunt disponibile în diferite modele și dimensiuni.
 • În trecut, pentru încălzirea samovar se folosea cărbunele sau petrolul.
 • Samovar moderne sunt echipate cu un element de incalzire electric, ceea ce le face mult mai usor de utilizat.
 • Oricine îl preferă nostalgic poate opta și astăzi pentru un samovar alimentat cu cărbune.
 • Daca savurarea ceaiului joaca un rol important pentru tine, prepararea cu un samovar te va inspira.
 • În magazinul nostru veți găsi o selecție de samovar de înaltă calitate pe care le puteți cumpăra online.

Ce este un samovar

Un samovar este un fierbător special sau un aparat de ceai. Samovarii sunt originari din Rusia. Aparatele de ceai sunt disponibile în diferite dimensiuni.

Samovarele clasice sunt bogat ornamentate. Între timp însă, ibricurile speciale sunt disponibile și în versiuni mai simple, așa că nu ar trebui să-ți fie greu să găsești un samovar care să se potrivească nevoilor tale.

Samovar au o lungă tradiție

Prepararea ceaiului cu un samovar are o tradiție îndelungată. Mașinile clasice de ceai erau deja menționate în scris în prima jumătate a secolului al XVIII-lea. De câțiva ani încoace, orașul rus Gorodeț are chiar și un muzeu în care vizitatorii interesați pot vedea samovarele istorice.

Pe lângă Rusia, samovarele pentru prepararea ceaiului sunt deosebit de răspândite în Ucraina, Turcia, Belarus și diferite țări din Asia Centrală. În unele limbi, ortografia samovar este, de asemenea, comună.

Între timp, aparatele tradiționale de ceai se bucură și ei de o popularitate crescândă la noi. Din ce in ce mai multi iubitori de ceai apreciaza modul special de preparare. Poate că în curând vei fi unul dintre ei și vei savura primul tău ceai, pe care l-ai preparat folosind samovarul pe care l-ai cumpărat de la noi.

Savurare relaxată a ceaiului cu un samovar

Oricine apreciaza o cana de ceai va fi incantat de prepararea cu samovar. Aparatele de ceai nu se dovedesc doar practice. În plus, sunt adevărate atracții în viața privată și în comerțul de catering, ceea ce cu siguranță va atrage și atenția oaspeților tăi.

De exemplu, folosiți un samovar pentru a petrece o seară confortabilă cu familia sau prietenii. Prepararea tradițională a ceaiului asigură o atmosferă relaxată în care vă puteți bucura de conversații interesante, precum și de o ceașcă bună de ceai.

În vremurile noastre agitate, acest lucru ne poate ajuta să ne liniștim și să câștigăm forță nouă pentru provocările vieții de zi cu zi.

Cum funcționează un samovar?

Partea principală a samovarului este un cazan de apă echipat cu un robinet de scurgere. Cu aceasta, apa fierbinte poate fi îndepărtată și folosită la prepararea ceaiului.

De obicei, rezervorul de apă al samovarului poate fi umplut cu apă printr-o deschidere din partea de sus. Când este încălzită, deschiderea este închisă cu un capac asociat. Capacul samovarului este echipat cu mici deschideri pentru a permite vaporilor de apă rezultați și, astfel, presiunii din ibric.

Dacă samovarul urmează să fie folosit pentru prepararea ceaiului, pe capac se pune un ceainic, numit în rusă chainik. În oală se prepară un concentrat de ceai. În acest scop, se umple cu o cantitate mică de apă și o cantitate relativ mare de frunze de ceai în vrac.

Concentratul de ceai poate fi ținut la cald câteva ore pe samovar. Pentru a face un ceai de băut din el, se amestecă niște concentrat cu apa fierbinte din ibricul samovarului.

In acest fel, concentratia ceaiului poate fi ajustata exact dupa propriul gust. Acesta este un mare avantaj, mai ales dacă mai multe persoane doresc să bea ceai, așa cum este de obicei atunci când se prepară ceaiul cu samovar.

În plus, cazanul de apă al unui samovar este de obicei foarte greu de curățat. Dacă ceaiul ar fi preparat direct în ibric, îndepărtarea depunerilor din ceai ar fi asociată cu un nivel corespunzător de efort ridicat.

Samovar de diferite dimensiuni

Dacă doriți să cumpărați un samovar, trebuie să vă decideți, printre altele, asupra unei anumite dimensiuni. Alegerea este destul de mare.

Există atât modele mai mici cu un rezervor de apă cu o capacitate de trei litri, cât și samovar mari cu un rezervor de apă care poate fi umplut cu 15 litri de apă pentru încălzire.

Nu se poate spune in general ce marime este cea potrivita pentru tine. Factorul decisiv aici este în primul rând utilizarea prevăzută a aparatului de ceai. Prin urmare, merită să vă gândiți la modul exact în care intenționați să utilizați noul dvs. samovar și ce dimensiune este cea mai potrivită pentru cazul dvs. înainte de a-l cumpăra.

Dacă doriți să folosiți samovarul în privat pentru a face ceai, un dispozitiv compact cu un fierbător de trei până la cinci litri este perfect adecvat. Pe de altă parte, dacă samovarul urmează să fie disponibil oaspeților într-o cantină, hotel sau restaurant pentru a pregăti ceaiul, ai dreptate cu un model mare, cu un fierbător de apă de 15 litri.

Samovar din diferite materiale

Pe lângă diferite dimensiuni, puteți alege și din diferite materiale atunci când vă cumpărați samovarul. De exemplu, există modele din oțel inoxidabil. Cu un astfel de samovar alegi un dispozitiv robust și durabil.

În afară de asta, există și samovaruri de porțelan. O astfel de mașină de ceai arată, fără îndoială, foarte elegantă și, de obicei, poate nota și cu o durată lungă de viață. Totuși, rețineți că porțelanul se poate rupe mai ușor, ceea ce desigur ar fi mai mult decât enervant în cazul unui samovar de calitate superioară.

Pe lângă dispozitivele din oțel inoxidabil sau porțelan, acum există din ce în ce mai multe samovar care sunt cel puțin parțial din plastic. Cele mai multe dintre acestea sunt dispozitive mai ieftine, care ar trebui să atragă în special iubitorii de ceai atenți la preț.

Samovar rusesc sau cu carbune

Este bine cunoscut faptul că apa fierbinte este indispensabilă pentru prepararea ceaiului. Nu trebuie să lipsească posibilitatea de a încălzi aparatele de ceai. Samovarele clasice sunt operate cu cărbune sau, în unele cazuri, cu petrol. Samovarele moderne, pe de altă parte, sunt electrice. În principiu, funcționează ca un fierbător convențional.

Samovar rusesc

Samovar rusesc sunt în mare parte standardul astăzi. Desigur, aveți nevoie de o priză pentru operațiunea dvs., la care puteți conecta aparatul de ceai.

Samovarul electric umplut trebuie pur și simplu pornit pentru a încălzi apa din cazan. Temperatura dorită poate fi setată de obicei. Imediat ce a ajuns la aceasta, samovarul electric se oprește. Când apa se răcește, încălzirea pornește din nou.

Acest lucru vă asigură că apa dvs. de ceai este întotdeauna la temperatura potrivită și nu trebuie să vă faceți griji în mod constant cu privire la temperatura apei în timp ce sunteți cu oaspeții dvs. În afară de asta, un samovar electric cu control automat al temperaturii se dovedește a fi deosebit de eficient din punct de vedere energetic. În vremuri de schimbări climatice și de creștere a prețurilor la energie electrică, acesta este, fără îndoială, un mare avantaj care vorbește în favoarea achiziționării unui astfel de samovar.

Samovare de cărbune

Desi un samovar electric se dovedeste a fi deosebit de practic in utilizarea de zi cu zi, unii iubitori de ceai inca prefera varianta clasica.

Dacă acest lucru este valabil pentru dvs., ar trebui să vă gândiți să cumpărați un samovar de cărbune. Selecția de modele corespunzătoare este, desigur, mult mai mică decât este cazul samovarelor încălzite electric. Cu toate acestea, există dispozitive pe care le puteți utiliza în acest caz.

Cu toate acestea, rețineți că prepararea ceaiului cu un samovar de cărbune este puțin mai complicată. La urma urmei, trebuie să vă asigurați că apa din cazan este în permanență la temperatura dorită. În plus, arderea cărbunelui în samovar este inevitabil asociată cu o anumită neplăcere cu miros. În funcție de condițiile locale, acesta poate fi un criteriu de excludere.

Totuși, dacă nici nu te deranjează și vrei o experiență deosebit de nostalgică pentru prepararea ceaiului, un samovar clasic de cărbune este fără îndoială o alegere bună care cu siguranță îți va impresiona oaspeții.

Cumpărarea unui samovar: la ce ar trebui să acordați atenție?

Dacă doriți să cumpărați un samovar, veți constata rapid că selecția diferitelor modele este foarte mare. În primul rând, este pozitiv. În același timp, însă, această circumstanță asigură și faptul că nu este întotdeauna ușor să găsești un samovar potrivit.

La urma urmei, preferințele și cerințele individuale pot diferi uneori semnificativ. Pentru a cumpăra un samovar care să corespundă în mod optim așteptărilor tale personale, ar trebui, așadar, să fii atent la câteva puncte în avans.

La urma urmei, un samovar nu este ceva pe care îl vei cumpăra prea des. Cu cât ți se potrivește mai bine modelul ales, cu atât te vei bucura mai mult timp să-l folosești.

Acordați o atenție deosebită următoarelor puncte dacă doriți să cumpărați un samovar:

 • Să fie un samovar electric sau un samovar pe cărbune?
 • Care este volumul ceainicului?
 • Din ce materiale este fabricat samovarul?
 • Dispozitivul poate convinge din punct de vedere calitativ?
 • Samovarul are echipamentul dorit?

În afară de asta, puteți lua în considerare, desigur, și aspectul samovarului atunci când luați decizia de cumpărare. Indiferent dacă preferați un design clasic cu ornamente generoase sau un aspect simplu și modern, depinde în întregime de dvs.

Cât costă un samovar?

Costurile cu care trebuie să luați în considerare atunci când cumpărați un samovar pot varia semnificativ de la model la model. Dispozitivele foarte ieftine și simple sunt disponibile pentru aproximativ 100 de euro.

Puteți cheltui cu ușurință câteva sute de euro pentru un samovar de înaltă calitate, inclusiv accesorii. În cele din urmă, desigur, depinde în întregime de tine ceea ce este important pentru tine.

Dacă vrei doar să cumperi un simplu aparat de ceai și să cheltuiești cât mai puțini bani, probabil că va fi suficient un dispozitiv ieftin. Pe de altă parte, dacă prețuiești cea mai bună calitate posibilă, o capacitate mare și un aspect elegant, ar trebui să fii pregătit să investești ceva mai mulți bani dacă vrei să cumperi un samovar nou.

Ce înseamnă samovar?

Termenul samovar provine din rusă. Este compus din cele două cuvinte „samo” și „război”. Samo înseamnă „sine” în germană, iar război înseamnă „bucătari”. Tradus literal, samovar înseamnă „auto-aragaz”, care descrie practic funcționarea dispozitivelor destul de bine.

Prepararea ceaiului cu samovar în patru pași simpli

A face ceai cu un samovar nu este o chestiune complicată. Dacă nu ați mai folosit niciodată un samovar, am rezumat pe scurt cei mai importanți pași pentru dvs. mai jos.

Cum să-ți prepari ceaiul cu un samovar:

 • Pasul 1: Umpleți ceaunul samovarului cu apă și încălziți-l.
 • Pasul 2: Umpleți ceainicul cu frunze de ceai în vrac și o cantitate mică de apă fierbinte.
 • Pasul 3: Diluează concentratul de ceai din oală cu apă din samovar după gustul tău personal.
 • Pasul 4: Savurează ceaiul tău făcut cu samovar.

Este un samovar potrivit pentru mine?

Poate că încă nu sunteți sigur dacă ar trebui să cumpărați cu adevărat un samovar sau dacă un ceainic convențional nu este complet suficient pentru a vă pregăti ceaiul.

Asta e de înțeles. Pentru că desigur că nu ai neapărat nevoie de un samovar pentru a face ceai. Cu toate acestea, dacă prețuiești savurarea optimă a ceaiului și îți place să-l sărbătorești în mod regulat cu prietenii sau familia, un samovar este perfect pentru tine. Un simplu ibric nu poate ține pasul.

Prin urmare, nu avem nicio îndoială că nu veți mai dori să pierdeți experiența specială asociată cu prepararea ceaiului cu un samovar.

Cumpărați samovar de înaltă calitate ieftin în magazinul online

Dacă sunteți în căutarea unui samovar, ați ajuns la locul potrivit în magazinul nostru. Pentru că vă oferim o selecție de dispozitive de înaltă calitate pe care le puteți comanda cu ușurință online și le puteți livra.

Cumpărați samovarul la alegere din magazinul nostru online și faceți din prepararea ceaiului o experiență cu totul specială. Suntem siguri că veți fi încântați de calitatea aparatului dumneavoastră de ceai și de serviciul nostru de încredere.