Masina de gheata cuburi

Mașini de cuburi de gheață și concasoare de gheață de înaltă calitate pentru catering și uz privat

Fie că este vorba de băuturi răcoritoare, băuturi lungi, cocktailuri sau pentru răcirea vinului spumant -  Cuburile de gheață asigură că băuturile sunt la temperatura perfectă, nu numai vara. Cu toate acestea, pregătirea în compartimentul de gheață necesită mult timp, astfel încât o mașină de cuburi de gheață este practic indispensabilă, în special în industria de catering.

Cu toate acestea, în funcție de model, mașinile de cuburi de gheață sunt potrivite și pentru uz privat și vă permit să vă serviți oaspeții băuturi cu gheață în câteva minute, în orice moment.

În magazinul nostru online, veți găsi mașini de gheață puternice pentru uz profesional, precum și mașini de făcut cuburi de gheață pentru uz privat și concasoare de gheață și accesorii, cum ar fi reductoare de presiune pentru mașinile de gheață cu o conexiune externă de apă.

De ce un aparat de gheață este indispensabil

Dacă ai nevoie de cuburi de gheață pentru băuturile tale, ai în principiu două opțiuni pentru a le prepara. Fie umpleți apă în pungi sau în forme de plastic concepute în acest scop, care trebuie puse în congelator, fie folosiți o mașină de făcut gheață.

Prepararea cuburilor de gheață în congelator are dezavantajul major că durează câteva ore. Aceasta este o problemă mai ales dacă aveți nevoie de niște cuburi de gheață în mod spontan.

Utilizarea unui aparat de gheață este, prin urmare, practic inevitabilă, în special în domeniul gastronomiei. Pentru că, cu un aparat de făcut cuburi de gheață, cuburile de gheață pot fi pregătite în câteva minute.

Dispozitivele de înaltă performanță pentru uz profesional pot produce până la 70 de kilograme în 24 de ore. Cu o astfel de mașină de cuburi de gheață, puteți fi siguri că veți putea face față fără probleme chiar și unui volum mare de oaspeți și că veți putea servi băuturi cu gheață în cantități suficiente în orice moment.

Cum funcționează o mașină de înghețată?

Există diferite tipuri de mașini de cuburi de gheață. Cu toate acestea, principiul prin care acestea produc cuburi de gheață este întotdeauna similar. De regulă, mașinile de cuburi de gheață sunt echipate cu tije de răcire din metal care sunt scufundate într-un bazin de apă.

Barele au o temperatură puțin mai mică de 0 °C. Astfel, apa îngheață pe ele, formând încet cuburi de gheață din interior spre exterior.

După câteva minute, cuburile de gheață au ajuns la grosimea potrivită. Acum sunt scoase de pe barele de răcire cu o scurtă descărcare de căldură și sunt colectate într-un recipient de colectare.

Diferite tipuri de producători de cuburi de gheață

Există multe tipuri diferite de aparate de făcut cuburi de gheață. În plus față de putere, dispozitivele pot fi împărțite în mașini de gheață cu răcire cu apă și modele cu răcire cu aer.

Mașinile de cuburi de gheață răcite cu apă sunt deosebit de potrivite pentru utilizarea în domeniul gastronomiei. Acolo, acestea pot fi plasate direct în spatele tejghelei sau în bucătărie. Acestea produc cuburi de gheață clare în cantități mari și nici umiditatea ridicată, nici căldura, care este adesea regula în bucătării, nu reprezintă o problemă pentru o mașină de gheață răcită cu apă.

În cazul mașinilor de gheață răcite cu aer, răcirea funcționează fără apă suplimentară. În comparație cu mașinile de gheață răcite cu apă, acestea sunt, de obicei, mai ieftine de utilizat, motiv pentru care sunt recomandate în special pentru uz privat.

În plus, o mașină de făcut cuburi de gheață răcită cu aer poate fi utilizată și în domeniul gastronomiei. Cu toate acestea, temperatura din mediul înconjurător nu trebuie să depășească 32 °C. În afară de aceasta, este important să se asigure o circulație suficientă a aerului la locul unde se află aparatul de gheață.

Mașini de gheață cu alimentare externă cu apă

Mașinile de cuburi de gheață ieftine pentru uz privat sunt de obicei echipate cu un rezervor intern de apă. Acesta este umplut cu cantitatea dorită, din care se poate produce apoi un anumit număr de cuburi de gheață.

Principalul avantaj al unui astfel de aparat de făcut cuburi de gheață este că poate fi configurat flexibil și trebuie doar conectat la sursa de alimentare. Pe de altă parte, nu este necesară o conexiune suplimentară la apă.

Cu toate acestea, pentru utilizarea în unitățile de catering, un astfel de aparat de gheață este o alegere bună doar în cazuri rare. În schimb, este recomandabil să vă bazați pe o mașină de gheață cu alimentare externă cu apă.

Un astfel de model nu trebuie să fie reumplut în mod constant cu apă, ceea ce este deosebit de util și economisește timp atunci când sunt mulți oaspeți. În afară de aceasta, mașinile de făcut cuburi de gheață cu alimentare externă cu apă sunt de obicei mult mai puternice și, prin urmare, pot produce o cantitate deosebit de mare de cuburi de gheață.

În magazinul nostru online, veți găsi atât mașini de gheață cu rezervor de apă intern, cât și dispozitive cu alimentare externă cu apă, astfel încât să puteți alege întotdeauna exact modelul care îndeplinește cerințele dumneavoastră pentru o mașină de cuburi de gheață.

Alternative la un filtru de înghețată

Desigur, mașinile de gheață nu sunt singura modalitate de a face cuburi de gheață pentru băuturi. În afară de aceasta, așa cum am menționat deja, pot fi produse și în congelator. În plus, există, de asemenea, unele frigidere care sunt echipate cu un aparat de făcut cuburi de gheață integrat.

În plus, cel puțin în timpul verii, este posibil să cumpărați cuburi de gheață gata făcute în supermarket sau la benzinării și apoi să le folosiți pentru a răci băuturile.

Cu toate acestea, aceste alternative nu pot concura cu avantajele unui aparat de făcut cuburi de gheață puternic. Durează mult prea mult să le faci în congelator. Frigiderele cu dispozitive integrate pentru producerea de cuburi de gheață au performanțe limitate, iar cumpărarea de cuburi de gheață gata făcute se dovedește a fi nepractică în viața de zi cu zi.

Pentru uz privat, alternativele menționate pot fi potrivite. În industria de catering, însă, situația este diferită. Pentru servirea profesională a băuturilor, o mașină de cuburi de gheață puternică este, prin urmare, fără îndoială, o achiziție indispensabilă.

Avantajele unei mașini de cuburi de gheață

O mașină de cuburi de gheață are multe avantaje. Printre acestea se numără, în special, economisirea enormă de timp în producția de cuburi de gheață. În funcție de aparat, primele cuburi de gheață sunt gata după aproximativ 10 până la 15 minute.

În afară de aceasta, operarea unui aparat de gheață nu necesită aproape nicio muncă suplimentară. Acest lucru este valabil mai ales pentru modelele care au o conexiune externă pentru apă.

Mașina de gheață produce cuburile de gheață în mod complet automat, astfel încât acestea trebuie doar să fie scoase din recipientul de colectare și adăugate în băuturi atunci când este necesar. Mai ales în ziua de lucru adesea stresantă din industria de catering, acesta este un mare avantaj de care beneficiază atât angajații, cât și oaspeții.

Care aparat de gheață este cel potrivit?

Ce mașină de gheață este cea potrivită depinde în esență de scopul său viitor și de cantitatea de cuburi de gheață necesară. Pentru că, în mod evident, este o mare diferență dacă aveți nevoie doar de câteva cuburi de gheață din când în când pentru a servi oaspeții la petrecere sau dacă serviți sute de băuturi lungi și cocktailuri în barul dvs. în fiecare seară.

În general, pentru sectorul de catering, recomandăm utilizarea unei mașini de gheață cu o conexiune externă de apă, cu condiția ca condițiile locale să permită acest lucru. Pe de altă parte, pentru uz privat, este de obicei suficient să achiziționați o mașină de gheață ieftină, cu un rezervor de apă integrat și o capacitate de producție ușor de gestionat.

În magazinul nostru online veți găsi mașini de cuburi de gheață cu o cantitate de producție zilnică de la 20 la 70 de kilograme. De asemenea, puteți alege între modelele cu racord de apă extern și cele cu rezervor de apă integrat, astfel încât veți găsi cu siguranță o mașină de gheață care să corespundă cerințelor dumneavoastră.

 

Curățarea și întreținerea mașinilor de cuburi de gheață

 

Igiena este foarte importantă în industria de catering. Pe lângă aragazuri, frigidere și dozatoare, mașinile de gheață trebuie, desigur, curățate în mod regulat.

Acest lucru se datorează faptului că în mașina de înghețată se pot forma și impurități, iar germenii și agenții patogeni se pot depune acolo. Mai devreme sau mai târziu, acest lucru nu numai că afectează gustul cuburilor de gheață, dar prezintă și un risc pentru sănătate care nu trebuie subestimat.

Prin curățarea regulată a aparatului de gheață, puteți evita acest lucru. Prin urmare, asigurați-vă că includeți aparatul de gheață în planul dumneavoastră de igienă și nu neglijați întreținerea acestuia. Aceasta poate include decalcifierea din când în când a mașinii de făcut gheață pentru a vă asigura că cuburile de gheață au un gust perfect și, în același timp, pentru a crește durata de viață a aparatului.

Concasor de gheață pentru cocktailuri și sucuri reci

Desigur, nu este posibil ca la fiecare băutură să se adauge pur și simplu un pumn de cuburi de gheață în pahar. Gheața pisată este adesea indispensabilă, în special pentru cocktailuri. Dar sucurile de fructe au, de asemenea, un gust deosebit de proaspăt și delicios cu puțină gheață pisată. Cu un concasor de gheață puternic, puteți face acest lucru în cel mai scurt timp din cuburile de gheață de la mașina de gheață.

În timp ce un concasor de gheață nu este cu siguranță un instrument de bucătărie esențial pentru uzul privat, acesta este adesea indispensabil în industria de catering, în special în baruri, și este folosit practic toată seara.

Un bun concasor de gheață se caracterizează printr-un design robust și este capabil să producă cu ușurință câteva kilograme de gheață zdrobită pe oră. Cu concasoarele de gheață de înaltă calitate din magazinul nostru online, sunteți bine echipat pentru orice număr de oaspeți la bar și puteți servi cocktailuri reci ca gheața în orice moment.

Gheața zdrobită manual nu este o alternativă

La fel ca la prepararea cuburilor de gheață, aveți, de asemenea, opțiunea de a zdrobi gheața cu mâna  să se ocupe de el. Dar, la fel ca un aparat de gheață, un concasor de gheață se dovedește în mod clar superior.

Acest lucru se aplică cel mai târziu atunci când aveți nevoie de mai mult de o mână mică de gheață zdrobită, iar zdrobirea manuală este pur și simplu mult prea obositoare și consumatoare de timp.

Costurile pe care le suportați prin cumpărarea unui concasor de gheață sunt controlabile, astfel încât investiția se amortizează foarte repede și aveți garanția că nu veți mai dori să vă lipsi de acest dispozitiv practic.

Cum beneficiați de achiziționarea unei mașini de înghețată

Dacă în afacerea dvs. de catering serviți băuturi reci, cum ar fi băuturi răcoritoare, băuturi lungi sau cocktailuri, o mașină de gheață face parte din echipamentul de bază absolut.

Prin achiziționarea unei mașini de cuburi de gheață, beneficiați în special de următoarele avantaje:

●      Producție automatizată de cuburi de gheață în câteva minute

●      În funcție de unitate, cantități de producție de până la 70 de kilograme de cuburi de gheață pe zi.

●      Cuburi de gheață clare fără crăpături de calitate constantă

●      Producție continuă de cuburi de gheață pentru distribuirea fără întârziere a băuturilor

●      Fără muncă suplimentară pentru umplerea formelor de cuburi de gheață

●      Depozitarea cuburilor de gheață finite direct în mașina de gheață

●      Modele disponibile cu diferite capacități de producție pentru fiecare nevoie

Cumpărați concasoare de gheață și mașini de cuburi de gheață online

În magazinul nostru online, veți găsi o selecție de mașini de cuburi de gheață și concasoare de gheață de înaltă calitate și puternice, care sunt potrivite în special pentru utilizarea profesională în industria de catering și sunt, de asemenea, o alegere bună pentru gazdele private dedicate.

Comandați convenabil online concasorul de gheață sau mașina de făcut cuburi de gheață pe care o alegeți și bazați-vă pe calitatea excelentă a producătorilor de marcă bine-cunoscuți, precum și pe serviciile noastre bune obișnuite, cu care am reușit deja să inspirăm nenumărați clienți.