Cataplana

Oale de cupru Cataplana - vasele speciale pentru preparate mediteraneene

Oalele de cupru Cataplana sunt o bucată de vase cu totul specială, care a devenit din ce în ce mai populară la noi în ultimii ani și nu mai este folosită doar în bucătăria tradițională portugheză.

Dacă doriți să cumpărați o oală din cupru Cataplana, o veți găsi în gama noastră. Pur și simplu comandați online Cataplana la alegere și lăsați-ne să vă livrăm comanda rapid și fiabil.

Oale de cupru Cataplana - cele mai importante lucruri dintr-o privire

• Cataplana este un vas tradițional de gătit din Portugalia care este folosit pentru a găti mâncarea la abur.

 • Pe lângă cataplanele din cupru, acum există și modele din aluminiu, dintre care unele sunt chiar acoperite cu teflon pe interior.

 • Daca doriti sa gatiti cu Cataplana pe o plita normala, asigurati-va ca modelul in cauza are o baza plana.

 • Dacă Cataplana urmează să fie utilizat pe un aragaz cu inducție, trebuie să vă asigurați că modelul este potrivit atunci când îl cumpărați.

  • Cu îngrijirea potrivită și manipularea atentă, vă puteți asigura că oala de cupru Cataplana durează cât mai mult posibil.

  • Mâncărurile pregătite în oalele tradiționale oferă o mare varietate de arome și se mai numesc și Cataplana.

  • În magazinul nostru puteți cumpăra oale de cupru Cataplana de înaltă calitate, pe care le putem livra convenabil la adresa dorită.

Ce este o cataplana?

Cataplana este un vas de gătit tradițional din Portugalia. Practic este format din două tigăi. Acestea sunt conectate între ele printr-o balama. Există elemente de fixare pe lateralele Cataplanei cu care aceasta poate fi închisă etanș. Acest lucru permite alimentelor preparate în ea să fie aburite încet la temperaturi scăzute. Acest lucru duce la un gust unic care nu numai că a provocat entuziasm în Portugalia de mult timp.

Cum funcționează Cataplana

Deoarece Cataplana este închisă etanș în timpul gătirii, mâncarea este ușor aburită în ea. Drept urmare, acestea nu sunt doar pregătite sănătos. În plus, gustul lor este păstrat optim. În timpul gătirii, aromele diferitelor ingrediente se amestecă, făcând din preparatele finite o experiență gustativă cu adevărat grozavă.

Din ce material este făcută o cataplană?

Cataplanele au fost inițial făcute din zinc. Cu timpul, însă, au început să fie făcute din cupru. Acesta este practic și astăzi cazul. Cu toate acestea, oala sub presiune portugheză este disponibilă de mult în alte materiale. De exemplu, Cataplana sunt acum disponibile și în aluminiu. Unele dintre ele sunt apoi acoperite cu teflon pe interior, ceea ce ar trebui să asigure o durată de viață mai lungă.

De ce o cataplană de cupru este o alegere bună

Cuprul a fost folosit de mult timp la fabricarea vaselor de gătit. Chiar dacă alte materiale precum oțelul inoxidabil și aluminiul sunt mult mai des întâlnite astăzi, oalele din cupru sunt încă foarte populare, mai ales în sectorul profesional.

Când este folosit ca material pentru vase de gătit, cuprul are, printre altele, avantajul că are o conductivitate termică foarte bună și reacționează rapid la schimbările de temperatură. Acest lucru face posibilă gătirea alimentelor în mod deosebit de uniform și la obiect cu oale din cupru.

Pentru ce turmă este potrivită Cataplana?

O oală tradițională din cupru Cataplana are un fund rotund. Desigur, un astfel de model nu poate fi folosit pe un aragaz modern care are o plită vitroceramică, de exemplu. În acest scop, însă, există cataplane care sunt echipate cu o bază plată, astfel încât să aibă o bază sigură la gătit.

Prin urmare, este ușor posibil, în ciuda unei bucătării moderne, să te bazezi pe vasele tradiționale de gătit din Portugalia și să te bucuri astfel de gustul cu totul special pe care îl aduce această metodă de preparare.

Cataplana poate fi folosit și pe un aragaz cu inducție?

Plitele cu inducție permit reglarea rapidă a temperaturii de gătit. De asemenea, sunt eficiente din punct de vedere energetic, motiv pentru care tot mai mulți oameni aleg să cumpere un aragaz cu inducție în locul unui aragaz electric tradițional.

Cu toate acestea, o Cataplana clasică realizată în întregime din cupru nu este potrivită pentru gătit pe o plită cu inducție. Între timp, însă, există și modele în care așa este. Deci, dacă dețineți un aragaz cu inducție și doriți să cumpărați un Cataplana, trebuie să vă asigurați că modelul pe care îl alegeți este potrivit pentru acesta.

Ce fel de mâncare pot fi pregătite în Cataplana?

Mâncărurile preparate în Cataplana sunt denumite și Cataplana. Oala tradițională portugheză se dovedește a fi extrem de versatilă. Este deosebit de potrivit pentru prepararea peștelui și a fructelor de mare. În afară de asta, o Cataplana poate fi folosită și pentru a găti fără probleme mâncăruri din carne și vegane.

Cu puțină creativitate și practică, poți oricând să evocați noi feluri de mâncare pe masă cu Cataplana și apoi să le savurezi împreună cu familia sau prietenii. Dacă vă plac aromele mediteraneene, sigur vă place să gătiți cu o oală de cupru Cataplana.

Oalele de cupru Cataplana au nevoie de intretinere

Pentru a vă bucura de oala de cupru Cataplana cât mai mult timp, este important să acordați puțină atenție îngrijirii. Pentru a menține cuprul strălucitor, poate fi necesar să lustruiți Cataplana din când în când.

De asemenea, nu curățați oala de cupru Cataplana în mașina de spălat vase, ci spălați-o manual. De asemenea, atunci când clătiți, evitați să întindeți mâna după ustensile de curățare, cum ar fi vata de oțel, deoarece acestea pot zgâria foarte ușor cuprul. Desigur, acest lucru este valabil și atunci când gătiți, unde ar trebui să evitați tacâmurile metalice și să folosiți în schimb o lingură de lemn, de exemplu.

Urmând aceste reguli simple și având grijă de Cataplana dvs., vă veți asigura că vă puteți bucura de oala de cupru cât mai mult timp posibil și vă veți folosi din nou și din nou pentru a pregăti mâncăruri mediteraneene grozave.

Cumpărați cataplana de cupru de înaltă calitate

Dacă vrei să te bucuri de mâncăruri pregătite într-o Cataplană, ai ajuns la locul potrivit. În magazinul nostru veți găsi cataplane din cupru de înaltă calitate pe care le puteți comanda cu ușurință.

Cumpără-ți noua Cataplana direct online și așteaptă cu nerăbdare o experiență culinară și gustativă foarte specială, care cu siguranță te va impresiona și pe tine. Suntem încrezători că veți fi complet mulțumit de Copper Cataplana și de serviciul nostru de încredere pentru clienți.