Vin de casa

Kituri de vinificație vin de casa pentru vinificatorii amatori în devenire

Pentru mulți oameni, un pahar bun de vin de casa este acompaniamentul perfect pentru o masă delicioasă. Probabil că majoritatea iubitorilor de vin nu se gândesc la fabricarea propriului vin în acest context. Cu toate acestea, producția de vin de casă devine din ce în ce mai populară.

Dacă și dumneavoastră doriți să vă încercați, ați ajuns la locul potrivit. Pentru că în magazinul nostru veți găsi seturile potrivite pentru a vă face propriul vin.

Faceți vinul singur - cele mai importante lucruri dintr-o privire

  • La fabricarea vinului, aveți posibilitatea de a alege între fermentarea în piure și fermentarea în suc.
  • În afară de struguri, pot fi folosite și alte fructe pentru a obține un vin de casa fructe gustos.
  • Dacă doriți să vă faceți propriul vin de casa, este important să asigurați condiții bune de igienă și o dozare precisă a tuturor ingredientelor în timpul procesului de producție.
  • Un set cu toate ustensilele și ingredientele necesare este ideal pentru începătorii care ar dori să încerce să facă vin de casa.
  • În magazinul nostru puteți cumpăra diverse pachete de pornire care vă vor ajuta să faceți vinul singur.

Fă-ți propriul vin: Merită?

Ar trebui să fie de la sine înțeles că producerea vinului presupune muncă. Cu toate acestea, din ce în ce mai mulți iubitori de vin de casa decid să încerce să facă ei înșiși vinul. La urma urmei, nu numai bucuria propriilor creații, ci și producția lor oferă o mulțime de plăcere, astfel încât se poate dezvolta rapid într-un nou hobby.

Deși aveți nevoie de puțină experiență pentru a obține rezultate satisfăcătoare, fabricarea vinului acasă funcționează surprinzător de bine cu ingredientele și instrumentele potrivite.

Dacă sunteți începător și doriți să începeți primele încercări, este recomandabil să cumpărați un kit de pornire corespunzător, care conține toate ustensilele necesare (în afară de struguri). Puteți să comandați un astfel de set pentru a vă face propriul vin de casa cu ușurință din magazinul nostru și să vi-l livrăm.

Vin de casa propriului vin din suc sau din piure

În principiu, există două moduri diferite de a face vin. Fie fermentați sucul de fructe, fie optați pentru așa-numita fermentare în piure.

Dacă alegeți fermentarea prin suc, trebuie să presați mai întâi strugurii cu o presă de suc, după ce i-ați spălat. Sucul de struguri astfel obținut este apoi utilizat pentru fermentație.

Dacă, pe de altă parte, doriți să vă bazați pe fermentația în piure pentru a face vinul, trebuie să zdrobiți întregul fruct. În acest fel, veți obține o pulpă de fructe tare, care conține nu numai pulpa și sucul, ci și coaja și semințele strugurilor.

Vinul obținut din suc este mai ușor și mai puțin aromat decât cel obținut din must. Acest lucru se datorează faptului că multe dintre ingredientele din pulpă nu sunt eliberate direct la presarea sucului, ci doar în cursul fermentației mustului. Fermentarea sucului este folosită pentru a obține vin alb, în timp ce fermentarea mustului este folosită pentru a obține vin roșu.

Fabricarea vin de casa propriului vin roșu

Dacă doriți să vă faceți propriul vin de casa roșu, trebuie să folosiți fermentarea în piure. Aceasta este singura modalitate de a elibera aromele din fructe, care sunt atât de importante pentru aroma tipică a vinului roșu.

Fabricarea vin de casa vinului alb singur

Dacă doriți să vă faceți propriul vin de casa alb, trebuie să folosiți fermentarea sucului. În acest scop, strugurii sunt prelucrați doar pentru scurt timp în piure, pentru a permite eliberarea aromelor din fructe. După doar câteva ore, piureul este presat, obținându-se un must de struguri dulce. Acest must este apoi separat de reziduurile de fructe înainte de a putea fi fermentat.

Ce rol joacă culoarea strugurilor în vinificație?

Mulți oameni cred că doar strugurii de culoare deschisă sunt folosiți pentru a face un vin de casa alb și doar strugurii roșii sunt folosiți pentru a face un vin roșu. Totuși, acest lucru nu este în întregime adevărat. Acest lucru se datorează faptului că pigmenții care dau vinului roșu culoarea sa tipică se găsesc în coaja strugurilor.

Deoarece, în cazul vinului alb, mustul de struguri este presat după o perioadă scurtă de timp, substanțele colorante nu se pot dizolva încă înainte ca mustul de struguri să fie prelucrat în continuare. Prin urmare, este posibil să se facă vin alb din struguri roșii. Totuși, acest lucru nu se aplică vinului roșu. Pentru vin de casa roșu, aveți nevoie de struguri roșii.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Cum să faci vin de casa

Elaborarea vinului este, fără îndoială, un subiect complex care nu poate fi explicat pe deplin în câteva fraze. Cu toate acestea, în cele ce urmează, am dori să vă oferim cel puțin o imagine de ansamblu a pașilor necesari pentru a face vinul singur.

Ca și în cazul altor alimente, este, desigur, foarte important să vă asigurați o bună igienă atunci când vă faceți propriul vin. În afară de aceasta, ingredientele pentru vinul dumneavoastră trebuie să fie atent cântărite.

Mai întâi de toate, trebuie să spălați și să uscați strugurii. Folosiți fructe coapte și proaspete pentru vinul dumneavoastră. În funcție de faptul că vă bazați pe fermentarea prin must sau prin suc, la fabricarea vinului veți lucra cu mustul format din fructe întregi sau cu sucul de fructe presat, sau cu mustul de struguri.

Aveți nevoie de zahăr pentru a face vin?

Dacă doriți să vă faceți singur vinul, zahărul joacă un rol esențial. Acest lucru se datorează faptului că zahărul este transformat în alcool în timpul fermentației cu ajutorul drojdiei. În funcție de conținutul de zahăr al strugurilor, este posibil să fie nevoie să adăugați zahăr suplimentar la fabricarea vinului. Puteți face acest lucru fie chiar la început, fie treptat, în timpul fermentării.

Cantitatea de zahăr de care aveți nevoie depinde de cantitatea de struguri, precum și de drojdia utilizată în procesul de vinificație. Practic, cu cât este mai mult zahăr în fermentator la început, cu atât mai mult alcool va conține vinul finit la final.

Adăugarea opțională de acid

Un alt ingredient de care este posibil să aveți nevoie pentru a face vin de casa în anumite circumstanțe este acidul lactic sau citric. Dacă acest lucru este cu adevărat necesar depinde de fructele pe care le folosiți. Strugurii conțin de obicei suficient acid în mod natural. Cu toate acestea, mai ales dacă doriți să vă faceți vinul dintr-un alt fruct, s-ar putea ca adăugarea de acid să fie absolut necesară pentru succesul proiectului dumneavoastră.

Drojdie pentru fermentare

Drojdia este indispensabilă pentru fabricarea vinului. Acesta asigură că zahărul conținut în must sau suc poate fermenta în alcool. Pentru ca vinul dumneavoastră să aibă succes, este esențial să folosiți drojdie vie special concepută în acest scop. Pe de altă parte, drojdia de panificație din supermarket nu este potrivită pentru fermentarea vinului și, prin urmare, nu vă va oferi rezultatul dorit.

Umpleți mustul în recipientul de fermentare

După ce ați pregătit mustul, trebuie să îl turnați într-un recipient de fermentare și să aveți răbdare. În cea de-a treia zi, începe în sfârșit fermentarea vinului. Țineți cont de faptul că volumul conținutului din recipient se poate aproape dubla din cauza fermentației. Din acest motiv, trebuie să umpleți întotdeauna recipientul de fermentare doar până la jumătate.

În afară de aceasta, este important ca recipientul să fie echipat cu un capac special de fermentare. Astfel, se asigură că acidul carbonic format în timpul fermentării vinului poate scăpa, protejând în același timp conținutul de pătrunderea oxigenului.

Ce temperatură pentru fermentarea vinului?

Pentru succesul vinului făcut în casă, este important, printre altele, să acordați atenție temperaturii de fermentare corecte. În mod ideal, aceasta ar trebui să fie între 18 și 20 de grade Celsius.

În funcție de spațiul disponibil, depozitarea în timpul fermentării se poate face în pivniță, în cămară sau într-o cameră de depozitare.

Cât durează fermentarea vinului?

Fermentarea vinului durează ceva timp. Pentru vinul alb, durează între două și trei săptămâni, iar pentru vinul roșu, în funcție de soi, între patru zile și o lună. Nu în ultimul rând, temperatura joacă, de asemenea, un rol în durata fermentației. Dacă doriți să încercați să faceți vin de casa într-un cadru privat, este de obicei suficient să lăsați mustul să fermenteze timp de aproximativ o săptămână în cazul vinului roșu.

Este timpul să se transvazeze vinul

La sfârșitul fermentației, vinul trebuie să fie sulfurat și apoi depozitat din nou în recipientul de fermentare timp de aproximativ trei-patru săptămâni. Pentru a îndepărta sedimentele acumulate pe fundul recipientului, acesta se transferă într-un alt recipient de fermentare la sfârșitul acestei perioade.

Vinul este din nou depozitat în acesta timp de aproximativ patru săptămâni, înainte de a se efectua o a doua transvazare a vinului, dacă este necesar, iar depozitele pot fi eliminate din nou.

Îmbutelierea vinului finit

În cele din urmă, trebuie doar să îmbuteliați vinul finit din producția proprie. Pentru a distruge drojdia încă prezentă în vin de casa și pentru a preveni astfel fermentarea secundară în sticle, trebuie să adăugați sorbat de potasiu înainte de îmbuteliere. De asemenea, asigurați-vă că sticlele sunt uscate și foarte curate.

Cel mai bine este să folosiți dopuri de vin de casa clasice pentru a închide sticlele de vin. Dacă ați cumpărat setul potrivit pentru a vă face propriul vin, acestea sunt adesea deja incluse în livrare, astfel încât nu trebuie să le procurați separat.

Cât timp trebuie să fie depozitat vin de casa?

După cum știți, în calitate de cunoscător de vinuri, un vin bun are nevoie de o perioadă de timp pentru a se maturiza și a-și dezvolta întreaga aromă. Acest lucru nu înseamnă, totuși, că nu puteți bea vinul imediat după fermentare. Cu toate acestea, nu trebuie să vă așteptați la o experiență gustativă deosebită în acest caz.

Prin urmare, este logic să fie depozitat timp de cel puțin trei sau patru săptămâni după fermentare și să se facă o primă tăiere a vinului. Dacă doriți să vă faceți propriul vin, depinde numai de dumneavoastră dacă preferați o perioadă mai lungă de păstrare și mai multe bătăi.

Fabricarea vinului de fructe

În mod normal, strugurii sunt folosiți la producerea vinului. Cu toate acestea, strugurii nu sunt în niciun caz singura opțiune pe care o puteți alege dacă doriți să vă faceți propriul vin.

Alternative posibile sunt, de exemplu, căpșunile sau cireșele, care pot fi, de asemenea, folosite pentru a face un vin de fructe gustos. În plus, merele și cidrul obținut din ele ar trebui, desigur, să fie menționate în acest moment. Aceasta nu numai că poate fi cumpărată gata îmbuteliată, dar poate fi preparată și de dumneavoastră cu ajutorul ingredientelor și instrumentelor potrivite.

Producerea vinului de unul singur: Practica este esențială

Dacă vă decideți să încercați să faceți vin, trebuie să știți că veți avea nevoie de ceva practică pentru a obține rezultate bune. Așa că nu vă simțiți frustrați dacă nu reușiți să faceți totul bine din prima.

Acest lucru este destul de normal. La urma urmei, fabricarea vinului este o adevărată artă care necesită ani de experiență și pentru care există chiar și cursuri universitare.

Din acest motiv, vă recomandăm să începeți cu o cantitate mai mică de ingrediente la început. În plus, cel mai bine este să vă notați exact procedura și ingredientele. Acest lucru vă va ajuta să țineți evidența a ceea ce faceți și a ceea ce puteți face diferit data viitoare pentru a îmbunătăți gustul vinului dumneavoastră de casă.

Cu răbdare și practică, veți reuși în curând și dumneavoastră să faceți un vin care să vă satisfacă pe deplin așteptările. Până când va sosi acel moment, distrați-vă învățând și încercând lucruri. Sunt șanse mari să vă descoperiți un hobby interesant prin fabricarea vinului.

Fă-ți propriul vin cu kitul de pornire potrivit

Dacă doriți să încercați să vă faceți propriul vin, este recomandabil ca în acest scop să vă bazați pe un set adecvat care să includă toate lucrurile de care aveți nevoie pentru acest lucru.

Acest lucru vă va ușura mult începutul ca vinificator de hobby, deoarece nu va trebui să cumpărați totul individual. Cu setul potrivit, vă puteți concentra pe deplin pe producerea primului dvs. vin de casa și puteți dobândi o experiență valoroasă pentru viitor.

Cu puțină practică și cu un kit de pornire din magazinul nostru, este doar o chestiune de timp până când vă veți putea bucura de primul vin de casa din producția proprie.

Cumpărați-vă propriul kit de fabricare a vinului online

După cum puteți vedea, cu instrumentele potrivite și cu puțină practică, este foarte ușor să faci vin de casa. Dacă vreți să o încercați, magazinul nostru online este locul potrivit pentru dumneavoastră. Aici veți găsi o selecție de seturi potrivite pentru a face vinul singur.

Cel mai bine este să comandați pachetul de pornire pe care îl alegeți direct online și să vă fie livrat în mod convenabil la adresa dorită. Dar cel mai bun lucru este să vă convingeți singur. Suntem siguri că vă veți distra de minune făcând propriul vin de casa cu setul cumpărat de la noi.