Reductor co2

filtru

Reductor de presiune sunt instalate în sistemele de furtunuri sau de conducte pentru a regla presiunea din sistem. Chiar dacă pe partea de intrare acționează presiuni diferite, presiunea de pe partea de ieșire nu este depășită datorită unui reductor de presiune. În cazul în care butelia de CO2 este conectată direct la sistemul de distribuție, o presiune prea mare poate provoca spargerea butoiului. Prin urmare, reductorii de presiune asigură siguranța în timpul tragerii berii.

Reductor de presiune CO2

Reductor de presiune CO2 sunt disponibile pentru sisteme de racordare cu 3 sau 7 bar. Supapa de presiune este conectată direct la sticla de CO2. Un manometru pentru conținutul unei sticle arată un interval cuprins între 0 și 250 bar. De asemenea, acest lucru permite să se vadă cu ușurință când se termină cantitatea de CO2. Un reductor de presiune include, de asemenea, o supapă de siguranță și un robinet de închidere. Reductorii de presiune trebuie achiziționați numai de la comercianți specializați certificați în calitate testată. Pentru a putea seta corect reductoarele de presiune, trebuie cunoscută presiunea de funcționare a sistemului de distribuție.

Berea însăși conține dioxid de carbon datorită procesului de fermentare. Presiunea CO2 ajută acum la transportarea acestuia mai întâi în butoi și mai târziu din butoi la robinet și astfel în pahar. Dacă presiunea este prea mică, acidul carbonic scapă din bere în conducta de bere și în paharul de bere se găsește doar spumă. Pentru butoaiele mai mici, cum ar fi butoiul de petrecere de 5 litri, este optim un reductor de presiune mic, care asigură egalizarea presiunii și, astfel, siguranța chiar și la o presiune scăzută.

Unelte și piese

Un instrument practic este cheia "captivă" cu acid carbonic pentru strângerea unui reductor de presiune. Diametrul de pe o parte este reglat pentru CO2, iar pe cealaltă pentru azot.

În plus, toate piesele individuale din jurul reductoarelor de presiune pot fi cumpărate separat de la noi. Un manometru de conținut indică momentul în care CO2 este gol, iar un manometru de lucru efectuează măsurători generale și indică presiunea de lucru. Acesta include robinete de închidere și regulatoare de presiune intermediară pentru CO2, N2 și gaze mixte de la 3 la 7 bar.

Berea este mai ușor de băut cu ajutorul reductor de presiune. Indiferent de presiunea care se aplică la partea de intrare, o anumită presiune este menținută pe partea de ieșire. Cu presiunea setată corespunzător, berea curge acum din robinet cu cantitatea de spumă dorită. Mijloacele auxiliare, cum ar fi manometrele de lucru sau manometrele de conținut, ajută la stabilirea presiunilor.

Reductor de presiune: indispensabil pentru robinetul cu CO2

Reductor de presiune sunt o componentă indispensabilă a sistemelor de distribuție a berii. Pe de o parte, acestea asigură o siguranță operațională suficientă a sistemului și, pe de altă parte, se asigură că berea poate fi trasă la robinet în mod corespunzător și că nu iese doar spumă din robinet. Dacă aveți nevoie de un reductor de presiune adecvat pentru sistemul dumneavoastră de dozare, în magazinul nostru veți găsi o selecție largă de modele diferite și accesorii corespunzătoare.

Cum funcționează un reductor de presiune?

Există diferite tipuri de reductor de presiune CO2 concepute pentru diferite sisteme de distribuție și diferite niveluri de presiune în linie. Indiferent de acest lucru, un reductor de presiune are întotdeauna un senzor care monitorizează presiunea predominantă din sistemul de conducte și o supapă conectată la acesta, care poate fi utilizată pentru a reduce presiunea din conductă, dacă este necesar. Dacă presiunea crește prea mult, supapa de siguranță de pe reductorul de presiune CO2 se deschide. Acest lucru este important, atât pentru siguranța sistemului de cepuire, cât și pentru cepuirea berii în sine. De regulă, presiunea de pe reductorul de presiune poate fi reglată în trepte de 0,1 bar. Acest lucru permite reglarea foarte precisă a acestuia la condițiile respective, astfel încât să se obțină întotdeauna rezultate optime atunci când se bate berea.

De ce sistemele de robinet au nevoie de un reductor de presiune

Berea din butoi conține CO2 din cauza fermentației. Pentru a împiedica scurgerea acesteia, este necesară o contrapresiune corespunzătoare pentru a compensa presiunea existentă în butoiul de bere. În acest scop, se utilizează un recipient cu gaz sub presiune. Cele mai multe beri sunt alimentate cu CO2 (dioxid de carbon), motiv pentru care recipientul de gaz sub presiune este adesea o butelie de CO2 corespunzătoare. Cu toate acestea, deoarece presiunea din sticla de CO2 depășește de mai multe ori presiunea necesară pentru a fi folosită pentru a trage berea, nu este posibilă conectarea directă a recipientului la sistem. În schimb, butelia de CO2 trebuie conectată la un reductor de presiune adecvat. Acest lucru asigură generarea unei contrapresiuni optime, astfel încât, pe de o parte, sistemul de dozare să nu fie deteriorat și, pe de altă parte, dioxidul de carbon din bere să nu se piardă în timpul dozării.
rămâne.

 

Presiunea corectă la robinet

Pentru a obține rezultate bune atunci când se trage berea, este esențial să setați presiunea de tragere corectă. Aceasta poate fi reglată cu ajutorul unui șurub de reglare atașat la reductorul de presiune, nivelul corect depinzând de diverși factori.

Trebuie să țineți cont de acești factori atunci când setați presiunea la robinet:

  • Temperatura berii (Cu cât berea este mai caldă în butoi, cu atât mai ușor se dizolvă acidul carbonic conținut și cu atât mai multă contrapresiune este necesară.)
  • Conținutul de CO2 al berii (Cu cât mai mult CO2 este conținut în bere, cu atât mai mare este contrapresiunea necesară pentru a împiedica dizolvarea acidului carbonic. )
  • Lungimea și diametrul conductei de bere (Cu cât conducta de bere este mai subțire și mai lungă, cu atât mai puternică este frecarea și, prin urmare, pierderea de presiune cauzată în timpul transportului.)
  • Diferența de înălțime până la robinet (Cu cât este mai mare înălțimea care trebuie depășită de la butoiul de bere până la robinet, cu atât mai multă presiune este necesară pentru a fi trasă la robinet.)

Proporția din presiunea la robinet care este determinată de temperatură și de conținutul de CO2 al berii se numește presiune de saturație. Diferența față de presiunea de funcționare reală este utilizată exclusiv pentru a transporta berea prin conductă până la robinet. Acolo, presiunea trebuie redusă din nou înainte ca berea să fie distribuită. Acest lucru se poate face cu ajutorul unei așa-numite bobine de calmare sau a unui robinet compensator. Ambele variante asigură faptul că berea poate fi introdusă în mare parte fără spumă, iar robinetul compensator se dovedește a fi o metodă deosebit de flexibilă și de economisire a spațiului.

Fără robinetărie cu CO2 fără reductor de presiune

 

Nu este posibil să trageți berea la robinet cu CO2 fără a utiliza un reductor de presiune. Reductorul de presiune vă permite să setați presiunea de funcționare corectă a distribuitorului.Fără acesta, nu ar fi posibilă deschiderea berii, iar butoiul ar putea cădea din robinet din cauza presiunii ridicate
Buteliile de CO2 în cel mai rău caz chiar se sparg.

 

Reductor de presiune pentru diferite aplicații

Este important să folosiți reductorul de presiune potrivit pentru sistemul dumneavoastră de distribuție. Aceasta este singura modalitate de a asigura o siguranță operațională suficientă și rezultate rezonabile în ceea ce privește exploatările. Prin urmare, este esențial să verificați în prealabil pentru ce presiune de funcționare este proiectat sistemul dumneavoastră de distribuție. De asemenea, asigurați-vă că știți exact ce gaz sub presiune este utilizat. Chiar dacă berea este, de obicei, dozată cu CO2, azotul (N2) sau (ca în cazul Guinness, de exemplu) un amestec de gaze este uneori utilizat ca gaz sub presiune pentru dozare. În gama noastră veți găsi, printre altele, următoarele reductoare de presiune pentru sisteme de robinetărie și accesorii corespunzătoare:

  • Reducător de presiune pentru sistemele de dozare AFG cu 7 bar
  • Reducător de presiune pentru sistemele de dozare a berii cu 3 bar
  • Regulator de presiune intermediar pentru CO2, N2 sau gaz mixt
  • Acesorii și piese de schimb potrivite
Cumpărați reductor de presiune de înaltă calitate

Alegeți reductorul de presiune care se potrivește sistemului dvs. de robinet și cumpărați modelul corespunzător direct din magazinul nostru. Nu numai că veți beneficia de condiții favorabile

Prețuri și termene scurte de livrare, dar și de la o calitate ridicată a produselor, astfel încât să vă puteți baza pe o funcționare fără probleme a sistemului dumneavoastră de dozare.