Lichior de casa

Faceți-vă propriul lichior de casa: avem accesoriile potrivite

Lichiorurile au o varietate incredibil de largă de arome de oferit. Prin urmare, ar trebui să existe un lichior adecvat pentru a cumpăra pentru aproape toate preferințele. În afară de asta, este chiar posibil să faceți lichioruri cu un efort relativ mic. 

Dacă doriți să încercați, veți găsi diverse seturi cu ustensile practice pentru producția de lichior de casă în magazinul nostru.

Faceți - vă propriul lichior-cel mai important lucru dintr-o privire

  • Lichiorurile sunt băuturi spirtoase aromatice care conțin cel puțin 100 de grame de zahăr pe litru.
  • Majoritatea lichiorurilor conțin între 15 și 35% alcool în volum.
  • Selecția lichiorurilor este mare și include, printre altele, lichioruri din plante și fructe, precum și lichioruri de smântână și ouă.
  • Cu ingredientele potrivite și puțină răbdare, lichiorul poate fi făcut cu ușurință de unul singur.
  • Pe lângă lichiorurile clasice de fructe, lichiorurile excepționale pot fi făcute și cu puțină creativitate.
  • În magazinul nostru veți găsi seturi practice, cu ajutorul cărora vă puteți pregăti lichiorul de casă deosebit de ușor.

Ce este lichior de casa?

Lichiorurile sunt băuturi spirtoase care au un gust deosebit de aromat și au, de asemenea, un conținut relativ ridicat de zahăr. Un litru de lichior conține cel puțin 100 de grame de zahăr. Conținutul de alcool poate varia destul de semnificativ de la varietate la varietate. De regulă, aceasta variază de la 15 la 35% în volum. Cu toate acestea, unele lichioruri conțin, de asemenea, mult mai mult sau mai puțin alcool.

Diferite tipuri de lichioruri

Oricât de diferit poate fi conținutul de alcool, atât de divers este selecția diferitelor tipuri de lichioruri. În plus față de lichiorurile pe bază de plante, există, de exemplu, lichioruri cremă și lichioruri de ouă. În afară de asta, lichiorurile de fructe sunt, de asemenea, foarte populare.

Marea varietate asigură că un lichior adecvat este disponibil pentru aproape fiecare gust. Dacă tot nu găsiți ceea ce căutați sau doriți doar să încercați ceva nou, puteți face alternativ lichior singur.

Cantitatea de muncă implicată este mai mică decât ați putea crede. Deci merită să încercați o singură dată. În afară de asta, un lichior de casă este, de asemenea, un cadou minunat cu care poți oferi unui prieten sau unui membru al familiei un tratament foarte special.

Efectuarea lichiorului: ce ingrediente sunt necesare?

Desigur, dacă doriți să vă faceți propriul lichior, aveți nevoie de ingredientele potrivite. Pentru un lichior clasic de fructe, de obicei aveți nevoie de jumătate de kilogram de fructe, 250 de grame de zahăr și 750 mililitri de alcool.

Atunci când decideți un anumit tip de fructe, puteți fi ghidat în întregime de gustul dvs. personal. De exemplu, folosiți cireșe, zmeură, pere sau mere pentru a face singur un lichior de fructe.

Ce alcool este potrivit pentru lichior de casă?

Un alcool de înaltă rezistență este, desigur, unul dintre ingredientele principale ale lichiorului de casă. Ce tip de alcool este cel mai potrivit depinde, pe de o parte, de propriul gust și, pe de altă parte, de tipul de lichior care urmează să fie preparat. Rum, cereale sau vodcă, printre altele, sunt luate în considerare aici. Cu cât tipul de alcool se potrivește mai bine proiectului dvs., cu atât veți fi mai mulțumiți de rezultat în cele din urmă.

Pregătirea ingredientelor pentru lichiorul de casă

În practică, prepararea lichiorului de casă se dovedește a fi surprinzător de simplă. Dacă doriți să faceți un lichior de fructe, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să pregătiți fructele. Spălați bine fructele și, dacă este necesar, îndepărtați coaja și sâmburii. Fructele mai mari, cum ar fi merele, trebuie, de asemenea, tăiate mici. Dacă utilizați fructe necomestibile, cum ar fi gutui, în stare brută, acestea trebuie, de asemenea, fierte înainte de a putea începe pregătirea efectivă a lichiorului de casă.

Pregătiți lichiorul și așteptați

Odată ce pregătirile sunt complete, este timpul să începeți lichiorul. În acest scop, alcoolul, zahărul și fructele sunt umplute într-un vas adecvat, care este apoi sigilat cât mai etanș posibil.

Vasul cu lichiorul doar setat trebuie depozitat într-un loc întunecos și rece. Tot ce ai nevoie acum este puțină răbdare. În funcție de tipul de fructe pe care îl utilizați, vă puteți aștepta ca lichiorul dvs. să dureze între patru și opt săptămâni.

Idei Creative pentru lichioruri speciale

Deși majoritatea lichiorurilor sunt făcute din fructe, desigur, nu trebuie să vă limitați la fructe atunci când vă pregătiți lichiorul de casă. Sunteți bineveniți să vă lăsați creativitatea sălbatică. Posibilitățile sunt extrem de diverse. Chiar și dulciurile sau bomboanele de ciocolată sunt destul de potrivite pentru a face lichioruri foarte speciale.

În plus, apropo, puteți folosi și diverse condimente pentru a vă rafina lichiorul de casă. Încercați, de exemplu, condimentul de turtă dulce, cu care puteți adăuga o notă de Crăciun lichiorului dvs. sau vaniliei, care este ideal pentru rafinarea unui lichior de căpșuni.

Așadar, fii deschis și creativ atunci când îți faci singur lichiorurile. Vei fi surprins ce creații grozave poți reuși cu puțină experimentare.

Cât durează lichiorul de casă?

Perioada de valabilitate a unui lichior de casă depinde de mai mulți factori. Dacă ați decis să pregătiți un lichior simplu de fructe, vă puteți aștepta, de obicei, că va dura câteva luni datorită alcoolului pe care îl conține.

Cu lichioruri de cremă sau ouă, pe de altă parte, puteți presupune că acestea vor rămâne comestibile doar între două și patru săptămâni și, prin urmare, ar trebui consumate prompt.

Schnapps de casă pentru lichiorul de casă

În principiu, desigur, este foarte posibil să ardeți singur lichiorul de care aveți nevoie pentru lichior cu un alambic. Cu toate acestea, oricine decide să ia această rută trebuie să se informeze în prealabil cu privire la legile aplicabile. Deoarece persoanele private nu au voie să-și ardă propriile schnapps în toate țările.

În Germania, de exemplu, distilatoarele nu pot fi utilizate în mod privat pentru producția de alcool. Dacă doriți să faceți singur lichior, nu aveți de ales decât să luați un schnapps achiziționat.

Cumpărați seturi pentru lichior de casă online

Dacă doriți să vă faceți lichior și aveți nevoie de instrumentele potrivite în acest scop, ați ajuns la locul potrivit. În magazinul nostru veți găsi diverse seturi cu ustensile pentru a putea face lichior singur.

Cumpărați setul la alegere convenabil online și începeți să vă faceți primul lichior în curând. Suntem siguri că vă veți bucura foarte mult și poate chiar veți descoperi un nou hobby pentru dvs.