Fabricarea berii

Fabricarea berii la domiciliu făcută ușor

Visul multor iubitori de bere și gurmanzi este să își facă propria bere într-o zi. Deoarece fabricarea berii este un proces biochimic complex, este important să aveți echipamentul și ingredientele potrivite pentru ca la final să iasă o băutură spumoasă și corpolentă. În magazinul online ich-zapfe.de veți găsi accesoriile de care aveți nevoie pentru a vă prepara propria bere fără probleme. Oferim ingrediente de bază, cum ar fi drojdia de bere, malțuri, fulgi și ustensile speciale, cum ar fi cazane de macerat, mori de malț, bidoane de fermentare și răcitoare de must.

Produceți-vă propria bere cu ingredientele potrivite

În afară de hamei, unul dintre ingredientele de bază ale berii este malțul. Malțul este creat atunci când cerealele încep să germineze, iar amidonul se transformă în zahăr, care la rândul său este responsabil pentru procesul de fermentație. Descoperiți malțul de bere, malțul de grâu și fulgii noștri: malț de orz și malț de grâu în diferite variante pentru beri deschise și închise la culoare, pentru gusturi puternice sau maltate, pentru Pils sau Ale. Nu există bere fără drojdie. Acesta este responsabil pentru conținutul de alcool, precum și pentru dulceața reziduală a berii. Vă oferim drojdia uscată de bere SAFALE, o tulpină de drojdie americană bine cunoscută, cu sedimentare mică spre medie și un grad mediu de fermentare finală. Cu această drojdie de bere de înaltă calitate, veți reuși să produceți o bere armonioasă, cu puțin diacetil.

 

Fierbătoare de bere și alte accesorii pentru fabricarea berii

Dacă doriți să preparați singur bere, aveți nevoie de un echipament special, în primul rând de un cazan de bere. Cazanele noastre de macerat din oțel inoxidabil de primă clasă au o capacitate de 25 l până la 150 l, sunt disponibile cu sau fără robinet și sunt potrivite pentru toate tipurile de aragazuri. Fierbătoarele noastre electrice de bere de înaltă calitate au propriul element de încălzire cu termostat. Acest lucru înseamnă că aveți nevoie de un singur cazan pentru toate procesele de fabricare a berii, de la amestecare și filtrare până la fierbere. Veți găsi fierbătoare electrice compacte de 20 l până la fierbătoarele Braumeister complet automate cu o capacitate de 200 l. Pentru ca procesul de fermentare să reușească, aveți nevoie de un dop de fermentare, care asigură că gazele de fermentație ies din vasul de bere, dar nu poate intra aer. În magazinul nostru găsiți bidoane de fermentare de diferite dimensiuni. Dacă vă macinați singur malțul, vă oferim mori de malț practice, de exemplu din fontă cu forme frumoase, care sunt potrivite și pentru măcinarea porumbului și a semințelor. Cu gama noastră extinsă de accesorii, sunteți perfect echipat pentru o preparare profesională a berii la domiciliu!

Să-ți produci propria bere este mai ușor decât crezi

În medie, fiecare german bea 102 litri de bere pe an. Acest lucru îi plasează pe germani pe locul trei nu numai în UE, ci chiar la nivel mondial. Doar în Republica Cehă și Austria consumul de bere este chiar mai mare. Având în vedere popularitatea încă mare a berii, nu ar trebui să fie o surpriză faptul că din ce în ce mai mulți oameni încearcă să se apuce de prepararea berii ca hobby. Nu este neobișnuit ca fabricarea berii să devină în curând o adevărată pasiune după primele încercări. La urma urmei, cu ustensilele și ingredientele potrivite, nu este atât de dificil să vă preparați singur o bere gustoasă și să obțineți astfel o alternativă excelentă la varietățile cumpărate.

Fabricarea berii cu un kit de fabricare a berii

Dacă nu aveți nicio experiență în fabricarea berii, vă recomandăm să începeți cu un kit de fabricare a berii. Un astfel de set conține toate componentele importante de care aveți nevoie pentru a începe ca berar amator. Prin urmare, puteți să începeți imediat și să vă încercați prima bere preparată acasă. Nici că se poate mai simplu. Pregătirea berii care fermentează se face rapid, așa că, practic, trebuie doar să lăsați berea să fermenteze. Datorită kitului de fabricare a berii, veți putea în curând să ciocniți pentru prima dată cu berea făcută acasă. Suntem siguri că nu numai tu, ci și prietenii tăi vor fi încântați. În magazinul nostru online, veți găsi, desigur, și seturi complete pentru fabricarea berii, care vă oferă o introducere simplă și ieftină în fabricarea berii.

Fabricarea berii nu este o invenție a epocii moderne

Fabricarea berii are o tradiție îndelungată. Prima bere a fost preparată în Mesopotamia, în urmă cu aproximativ 6.000 de ani. În Evul Mediu, în special călugării fabricau bere și o foloseau pentru a supraviețui privațiunilor din timpul Postului Mare. Revoluția industrială a schimbat, de asemenea, modul de fabricare a berii. Francezul Louis Pasteur a fost cel care a descoperit că există două tipuri diferite de drojdie. În timp ce drojdia de fermentație joasă se scufundă pe fundul berii la sfârșitul fermentării, drojdia de fermentație înaltă este împinsă în sus de dioxidul de carbon. Deoarece sunt necesare temperaturi mai scăzute pentru fabricarea berii fermentate prin fermentație joasă, această metodă de fabricare a fost o excepție pentru o lungă perioadă de timp. Acest lucru se datorează faptului că o răcire suficientă era posibilă numai acolo unde exista suficientă gheață în timpul iernii. Acest lucru s-a schimbat doar odată cu inventarea mașinii de refrigerare, care, totuși, nu a reușit să înlocuiască complet berea fermentată prin top-fermentare până în prezent. Beri cu fermentare superioară încă populare sunt, de exemplu, berea de grâu, Kölsch sau Berliner Weisse.

Fabricarea berii necesită doar patru ingrediente

Fabricarea berii nu este doar apanajul marilor fabrici de bere, ci se poate face foarte bine și acasă, cu echipamentul adecvat și cu cunoștințele necesare. Bineînțeles, dimensiunile sunt mult mai mici. În timp ce marile fabrici de bere pot produce cu ușurință mai multe milioane de hectolitri de bere pe an, cantitatea de bere pe care o produceți dumneavoastră va fi probabil limitată la câțiva litri. Cu toate acestea, tehnica din spatele fabricării berii este practic aceeași, iar lista de ingrediente este oricum ușor de gestionat, indiferent de cantitatea de bere pe care doriți să o preparați. Pentru că, în ultimă instanță, berea, cu condiția să fie fabricată conform legii purității, este formată întotdeauna din doar patru ingrediente. Aveți nevoie de aceste patru ingrediente pentru a fabrica bere:

  • Apă
  • Drojdie
  • Hamei
  • Malț

Gustul, sau mai degrabă tipul de bere, este determinat de tipul și cantitatea ingredientelor individuale, precum și de procesul exact de fabricare a berii.

Produceți-vă propria bere în cinci pași

Pentru a vă prepara propria bere, aveți nevoie de ingredientele menționate, precum și de echipamentul necesar pentru procesul de fabricare a berii, pe care îl puteți obține, de exemplu, sub forma unui kit practic de fabricare a berii. Procesul efectiv de preparare a berii necesită practic doar cinci pași.

Pasul 1 în fabricarea berii: amestecarea.

Amestecarea constă în amestecarea apei și a malțului și încălzirea acestora. În acest fel, zahărul se dizolvă din malț. Acest lucru este necesar pentru ca drojdia să îl poată transforma ulterior în acid carbonic și alcool.

Pasul 2 în fabricarea berii: procesul de lauterizare

În timpul procesului de filtrare, zahărul rămas în malț este eliminat prin spălare, iar malțul și lichidul sunt separate unul de celălalt.

Etapa 3 în fabricarea berii: fierberea hameiului

În această etapă, hameiul este adăugat în lichid. Acest lucru conferă berii amărăciune și oferă o aromă fină de condimente.

Etapa 4 în fabricarea berii: fermentarea

În cea de-a patra etapă, drojdia își face marea intrare. Este esențială pentru fabricarea berii. Drojdia este cea care transformă zahărul din lichid în dioxid de carbon și alcool.

Pasul 5 în fabricarea berii: învechirea în sticlă

Chiar dacă drojdia a produs deja bere în principiu, este necesar să lăsăm așa-numita bere tânără să se maturizeze pentru încă câteva săptămâni. În acest scop, se îmbuteliază și se lasă la odihnă timp de aproximativ două săptămâni.

La noi veți găsi tot ce aveți nevoie pentru a vă fabrica propria bere.

După cum puteți vedea, fabricarea berii nu este atât de complicată pe cât ați putea crede. Cu ingredientele și echipamentele potrivite, și tu vei putea în curând să-ți faci propria bere. Fie că este vorba de seturi complete de fabricare a berii, de dispozitive individuale, cum ar fi fierbătoarele de bere, sau de ingrediente, cum ar fi malțul - la noi veți găsi tot ce aveți nevoie pentru a fabrica bere între cei patru pereți ai dumneavoastră.