Tigaie cupru

Tigaie cupru - vase de gătit de înaltă calitate pentru bucătarii exigenți

Este bine cunoscut faptul că majoritatea tigăilor nu sunt făcute din cupru. Cu toate acestea, mulți profesioniști preferă să folosească tigaie cupru, deoarece oferă o distribuție deosebită uniformă a căldurii și, de asemenea, reacționează foarte rapid la schimbările de temperatură de pe aragazul potrivit.

Dacă doriți să cumpărați o tigaie cupru, veți găsi cu siguranță ceea ce căutați în magazinul nostru. Pentru că gama noastră vă oferă o selecție de tigăi din cupru de înaltă calitate, pe care le puteți comanda online și le puteți livra.

Cele mai importante lucruri despre tigaie cupru dintr-o privire

  • Datorită proprietăților lor speciale, tigaie cupru sunt foarte apreciate în special de bucătarii profesioniști.
  • Pentru a menține strălucirea lor atractivă pe termen lung, este necesar să lustruiți în mod regulat tigaie cupru.
  • Tigaie cupru impresionează prin distribuirea foarte uniformă a căldurii, astfel încât alimentele pot fi gătite uniform în ele.
  • Avantajele unei tigaie cupru sunt deosebit de eficiente pe sobele cu gaz.
  • Dacă se folosește o tigaie cupru pe un aragaz cu inducție, aceasta trebuie să aibă un strat feromagnetic.
  • Pentru a preveni reacția cuprului cu alimentele, tigaie cupru sunt prevăzute în mod normal cu un strat subțire.
  • În magazinul nostru puteți cumpăra online tigaie cupru convenabil și le puteți livra rapid și fiabil.

Tigăi din cupru: calitate pentru bucătari profesioniști și bucătari amatori cu discernământ

Majoritatea tigăilor de astăzi sunt fabricate din aluminiu sau oțel inoxidabil. Cu toate acestea, tigaie cupru joacă încă un rol important, mai ales în bucătăria franceză. Sunt destul de scumpe și, prin urmare, sunt folosite în principal de bucătari profesioniști. De obicei, nu sunt absolut necesare pentru uz privat, deși bucătarii hobby ambițioși apreciază în mod natural și proprietățile pozitive ale unei tigaie cupru.

Tigaie cupru necesită întreținere regulată

Practic, tigaie cupru sunt foarte rezistente. Cu toate acestea, își pierd rapid strălucirea atunci când sunt folosite pe aragaz. Pentru a restabili acest lucru, este necesar să lustruiți în mod regulat tigaie cupru. Acest lucru nu este absolut necesar după fiecare utilizare a tigăilor. Cu toate acestea, lustruirea este desigur asociată cu o sarcină de lucru care nu trebuie subestimată, ceea ce nu este cazul altor tipuri de tigăi.

În plus, tigaie cupru nu trebuie curățate în mașina de spălat vase. Cel puțin așa este dacă nu aveți de-a face cu o tigaie din oțel inoxidabil care are doar miez de cupru.

Dacă aveți grija necesară atunci când îl curățați și îl îngrijiți și nu vă sfiați de efortul suplimentar, vă puteți baza, în general, pe o durată de viață lungă atunci când cumpărați o tigaie cupru de înaltă calitate.

Avantajele tigaie cupru

În comparație cu alte materiale,tigaie cupru au o serie de avantaje care le fac o alegere bună, mai ales pentru uz profesional.

Tigaie cuprumarchează puncte atunci când gătesc, printre altele, cu o distribuție deosebit de uniformă a căldurii. În plus, materialul reacționează relativ rapid la schimbările de temperatură. O tigaie cupru se încălzește foarte repede și se răcește la fel de repede, ceea ce, desigur, poate ajuta la gătirea perfectă a alimentelor.

Dezavantajele tigăilor de cupru

Desigur, tigaie cupru nu au doar avantaje, ci și unul sau două dezavantaje de care trebuie cel puțin să ținem cont la cumpărare.

Un dezavantaj pe care mulți bucătari amatori ar trebui să ia în considerare că nu cumpără o tigaie cupru este cu siguranță prețul relativ ridicat în comparație cu o tigaie din aluminiu, de exemplu.

Un alt dezavantaj este faptul că cuprul este un metal destul de sensibil. Prin urmare, tigaie cupru nu necesită doar întreținere, ci și sunt predispuse la zgârieturi și deformare. Pentru a asigura o durată lungă de viață, acest fapt trebuie luat în considerare atunci când le manipulați în viața de zi cu zi.

Pentru ce tipuri de sobe sunt potrivite tigaie cupru?

În principiu, tigaie cupru pot fi folosite și pe o sobă normală cu plite obișnuite sau o plită vitroceramică. În acest caz, însă, nu au un avantaj semnificativ față de o tigaie normală, care este din aluminiu, de exemplu.

Pentru ca avantajele metalului în ceea ce privește reacția rapidă la schimbările de temperatură să-și dea seama, utilizarea sa are sens în primul rând doar în sobe care permit reglarea rapidă a temperaturii.

Se știe că acesta este cazul sobelor pe gaz. Dacă aragazul este pornit, căldura este imediată. Opresc-o, e direct ca departe, în timp ce cu un aragaz convențional este întotdeauna nevoie de ceva timp pentru ca plita să se răcească.

Sunt tigaie cupru potrivite pentru mașinile de gătit cu inducție?

La sobele cu inducție, căldura ajunge la fel de repede ca și la sobele pe gaz. Cu toate acestea, deoarece cuprul nu este magnetic, o tigaie cupru pur nu poate fi folosită pe o sobă cu inducție. Cu toate acestea, există tigăi din cupru care au un strat feromagnetic. Acestea pot fi apoi folosite și pentru a găti pe un aragaz cu inducție.

De ce tigaie cupru au un înveliș

Cuprul reacționează atunci când intră în contact cu diverse alimente. Acizii în special se pot dovedi problematici în acest sens. Din acest motiv, tigaie cupru sunt de obicei acoperite subțire cu un material care nu va reacționa cu alimentele gătite în vasele de gătit.

De obicei, placarea pe o tigaie cupru este fie tablă, ceramică, oțel inoxidabil, fie argint. Argintul este destul de moale și nu foarte puternic, motiv pentru care este rar folosit ca acoperire pentru tigaie. Ceramica, pe de altă parte, este folosită destul de des în tigăi. Cu toate acestea, ceramica are dezavantajul că stratul de acoperire își pierde rapid efectul inițial antiaderent.

Unele tigăi sunt, de asemenea, acoperite cu tablă. Totuși, staniul este, de asemenea, destul de sensibil, se uzează ușor și are, de asemenea, un punct de topire scăzut. Desigur, aceste proprietăți au un efect negativ asupra duratei de viață a acoperirii cu staniu. Acoperirile din oțel, pe de altă parte, sunt deosebit de rezistente la uzură, ușor de întreținut și durabile. Dacă prețuiești o durată lungă de viață, ar trebui să optezi pentru o tigaie din cupru căptușită cu oțel inoxidabil, dacă este posibil.

Cumpărați tigaie cupru de înaltă calitate

Dacă tu, ca bucătar profesionist sau ca bucătar amator cu discernământ, vrei să folosești tigaie cupru pentru a-ți pregăti felurile de mâncare, ai ajuns la locul potrivit. În magazinul nostru veți găsi o selecție de tigăi din cupru de înaltă calitate din care puteți alege.

Cumpără-ți noua tavă de cupru convenabil online și beneficiază de avantajele pe care ți le oferă metalul. Suntem siguri că veți fi complet mulțumit de calitatea produsului și de serviciul nostru de încredere pentru clienți.