Butelie CO2

CO2 și presiunea potrivită sunt necesare pentru a robinetării profesionale a berii. Prin urmare, presiunea CO2 este necesară pentru a atinge o bere delicioasă. Acesta este furnizat în butelii de gaz, iar aspectele legate de siguranță sunt întotdeauna primordiale atunci când se manipulează substanțe chimice. Prin urmare, ar trebui, printre altele, să depozitați sticlele în siguranță într-un loc bine ventilat.

Utilizarea buteliilor de CO2

În funcție de cantitatea de umplere, buteliile de CO2 variază în funcție de dimensiune și diametru. O sticlă de 0,5 kg este suficientă pentru 150 de litri de bere, iar una de 2 kg pentru 600 de litri. Supapele sticlelor sunt standardizate și, prin urmare, se potrivesc oricărui reductor de presiune. Pentru a conecta reductoarele de presiune la sticle, veți găsi și piese de conectare. Reductorii de presiune asigură faptul că nu se depășește o anumită presiune pe partea de ieșire chiar dacă presiunea de pe partea de intrare variază.

Câteva sticle au deja un picior practic pentru o poziționare sigură. Cu toate acestea, puteți cumpăra și un picior separat. Suporturile pentru sticle care pot fi agățate de un butoi de bere sunt, de asemenea, practice. Suporturile pentru sticle sunt ideale dacă nu există suficient spațiu pentru a plasa o sticlă de CO2 în siguranță. De asemenea, siguranța este pe primul loc atunci când se trage la bere! De aceea, în gama noastră pentru unitățile de catering avem și panouri cu instrucțiuni de utilizare pentru o distribuire sigură.

Buteliile de CO2 sunt de obicei disponibile în comerțul de catering. De asemenea, persoanele fizice pot renunța la ele și pot recurge la alternative. De aceea, pe lângă sticlele de CO2, mai avem în stoc și capsule carbogazoase, care se folosesc cu anumite echipamente sau butoaie de petrecere.

Refill

Nu doar pentru a bea bere, ci și pentru camping sau pentru un acvariu de pești, aveți nevoie de CO2. Prin urmare, reumplerea este posibilă în multe locuri. Păstrați flaconul și îl puteți reumple în orice moment. Puteți reîncărca buteliile de CO2 la comercianții de articole de camping, în magazinele de băuturi sau în magazinele de bricolaj. Buteliile de CO2 au o perioadă de valabilitate de 10 ani. Unele butelii au o cușcă pentru sticle, un mâner special. Această cușcă este obligatorie prin lege, iar unii comercianți cu amănuntul vor reumple sticla doar dacă este montată cușca. Reumplerea trebuie să fie făcută întotdeauna numai de către profesioniști. Când faceți acest lucru, ar trebui să acordați întotdeauna atenție reglementărilor de siguranță în vigoare.

Utilizate în condiții de siguranță, sticlele și capsulele de CO2 carbogazoase asigură că berea este întotdeauna proaspătă și răcoritoare pe masă.

Butelii de CO2 pentru robinetul dumneavoastră

Sticlele de dioxid de carbon sunt folosite la robinetul de bere pentru a crea presiunea necesară în sistemul de robinet și, astfel, pentru a preveni dizolvarea dioxidului de carbon din bere și pentru a permite transportul acestuia prin linia de bere. În gama noastră, veți găsi în mod garantat sticla de CO2 potrivită pentru sistemul dvs. de dozare, precum și accesorii adecvate, cum ar fi suporturi pentru sticle, conectori și instrucțiuni de utilizare de care aveți nevoie pentru a conecta sticla de dioxid de carbon și pentru a opera sistemul de dozare în siguranță.

De ce este atât de importantă sticla de acid carbonic

Procesul de fermentare produce CO2 (dioxid de carbon) în bere. Acest dioxid de carbon este responsabil pentru gustul proaspăt al berii. Dacă scapă, are un gust stătut și plat. Pentru a preveni acest lucru, este necesar să se asigure o contrapresiune suficientă în sistemul de dozare. În acest scop, se conectează o sticlă de dioxid de carbon. CO2 conținut în sticlă asigură faptul că dioxidul de carbon din butoi nu se dizolvă din bere și, de asemenea, ajută la formarea presiunii necesare pentru transportul prin conducta de bere până la robinet. Cu alte cuvinte, sticla de CO2 previne gustul de vechi și înseamnă că dvs. sau oaspeții dvs. vă puteți bucura întotdeauna de o bere proaspăt turnată.

Conectarea corectă a flaconului de CO2

Când distribuiți bere, este important să asigurați presiunea de funcționare corectă în sistemul de distribuție. Cu toate acestea, deoarece presiunea din sticla de CO2 depășește de mai multe ori această presiune, nu este posibilă conectarea directă a sticlei de dioxid de carbon la sistem. În schimb, este necesar să se utilizeze un reductor de presiune adecvat. Un astfel de reductor de presiune permite reglarea presiunii la nivelul necesar și, astfel, se asigură că presiunea de funcționare corectă pentru a trage berea poate fi stabilită cu ajutorul sticlei de CO2. Nivelul presiunii de funcționare depinde de diverși factori, motiv pentru care trebuie să reglați reductorul de presiune în mod individual.

Acești factori determină câtă presiune trebuie să generați cu butelia de CO2 și reductorul de presiune:

  • Conținutul de CO2 din bere (Un conținut ridicat de CO2 necesită o contrapresiune ridicată pentru a împiedica dizolvarea dioxidului de carbon din bere.)
  • Temperatura butoiului de bere (Cu cât este mai rece butoiul de bere, sau conținutul său, cu atât este necesară o contrapresiune mai mică pentru a împiedica dizolvarea dioxidului de carbon. )
  • Diferența de înălțime dintre butoi și robinet (O diferență mare de înălțime necesită o presiune corespunzător de mare pentru transportul la robinet.)
  • Lungimea și grosimea liniei (Cu cât linia de bere este mai scurtă și mai groasă, cu atât este necesară o presiune mai mică pentru transportul berii.)

Siguranță la manipularea unei sticle de CO2

În sticlele pline de CO2 există o presiune de până la 60 bar. Prin urmare, atunci când vă cumpărați sticla de dioxid de carbon, apelați exclusiv la furnizori de renume ca noi, unde puteți fi siguri de calitatea ireproșabilă a sticlelor de CO2. În plus, din cauza presiunii ridicate din interior, este esențială o manipulare atentă a cilindrului de CO2 în orice moment. În caz contrar, butelia de gaz sub presiune poate exploda și, în cel mai rău caz, poate duce la răniri grave. Prin urmare, nu așezați în nici un caz butelia de CO2, ci stați întotdeauna cu recipientul în poziție verticală. Pentru un suport deosebit de sigur, vă recomandăm să folosiți un suport adecvat sau un suport pentru sticle din gama noastră.

Alternative la robinetul cu o sticlă carbogazoasă

Utilizarea unui recipient de gaz sub presiune sub forma unei sticle de CO2 nu este singura modalitate de a trage berea la robinet. Alternativ, se poate folosi un dozator de bere cu o pompă cu membrană. În loc de presiunea din sticla de CO2, o astfel de pompă cu membrană creează o presiune negativă care transportă berea din butoi prin linia de alimentare până la robinet.

Avantajele robinetării cu o sticlă de CO2

Un sistem de dozare a berii cu o pompă cu diafragmă are avantajul că nu mai este necesară o sticlă de dioxid de carbon pentru dozare, ceea ce elimină, desigur, și necesitatea de a cumpăra o nouă sticlă de CO2. Cu toate acestea, de multe ori nu este posibil să se regleze presiunea cu precizie, ceea ce poate duce la probleme în timpul atingerii. Prin urmare, cunoscătorii preferă, de obicei, să tragă cu o butelie de CO2 și un reducător de presiune, pe care pot regla în mod optim presiunea de funcționare. Cu toate acestea, ar trebui cel puțin să luați în considerare robinetul de bere cu o pompă cu diafragmă în sectorul privat ca o alternativă la robinetul cu o sticlă de dioxid de carbon.

Cumpărați sticle de CO2 și accesorii potrivite

În magazinul nostru puteți cumpăra flacoane de acid carbonic de diferite dimensiuni. În funcție de nevoile dvs., optați pentru o sticlă de CO2 cu o capacitate de 0,5 sau 2 kilograme sau pentru capsule de dioxid de carbon care sunt potrivite pentru funcționarea a numeroase dispozitive. Cel mai bine este să comandați accesoriile potrivite pentru flaconul de dioxid de carbon și să asigurați funcționarea în siguranță a distribuitorului dvs. cu flacon de CO2, de exemplu, cu un suport adecvat sau un suport pentru flacon.

Desigur, veți găsi, de asemenea, reductoare de presiune CO2 cu ajutorul cărora puteți ajusta în mod flexibil presiunea de funcționare a sistemului dvs. de dozare și puteți obține întotdeauna rezultate perfecte atunci când distribuiți.