Structura și funcția unui reductor de presiune

Multe dozator bere sunt echipate cu așa-numitul reductor de presiune. Aceasta are sarcina de a reduce presiunea în conducta de bere, astfel încât nu numai spuma să curgă din robinet.

În cele ce urmează vom explica exact cum funcționează un reductor de presiune și cum este construit.


Ce este un reductor de presiune?


Sarcina unui reductor de presiune este de a menține presiunea într-o linie constantă la nivelul dorit. Se utilizează întotdeauna atunci când presiunea de ieșire depășește presiunea reală necesară.

Într-un sistem de dozator bere, de exemplu, presiunea din butoiul de bere este mai mare decât presiunea necesară pentru a distribui berea la robinet. În plus, presiunea scade cu cât butoiul de bere conectat este mai gol.

Prin urmare, reductor de presiune servește, pe deoparte, pentru a reduce presiunea în general și, pe de altă parte, pentru a compensa fluctuațiile presiunii din conducta, astfel încât presiunea de distribuție corectă să fie întotdeauna garantată.

Cu toate acestea, reductoarele de presiune nu sunt utilizate doar în dozator bere. De asemenea, acestea sunt instalate în conductele de apă și în sistemele de încălzire, de exemplu. Funcția lor este în esență aceeași ca și în cazul distribuției de bere.


Acesta este modul în care este construit un reductor de presiune


Reductor de presiune conectează între cele două secțiuni ale conductei. Așa-numita presiune în amonte în partea din liniei de bere este conectată la butoi este, în mod normal, semnificativ mai mare.

În reductor de presiune, berea este trecută printr-o supapă echipată cu un arc de compresie. Cu cât este mai mare presiunea, cu atât arcul este mai comprimat.

Ca urmare, există mai mult spațiu disponibil pentru bere și aceasta curge mai încet și cu o presiune mai mică în secțiunea de linie care duce la robinet.

Pentru ca totul să funcționeze după cum doriți, este bineînțeles important ca reductor de presiune încorporat să fie proiectat pentru capacitățile dozator bere. În caz contrar, presiunea liniei ar fi scăzută prea mult sau prea puțin.


Înlocuirea unui reductor de presiune defect


Chiar și cu cel mai bun sistem de distribuire, se poate întâmpla ca reductor de presiune să fie defect la un moment dat și să fie înlocuit. Dacă aveți în continuare o garanție pe dispozitivul dvs. în acest moment, puteți contacta producătorul pentru un schimb.

Cu toate acestea, dacă garanția a expirat, va trebui să reparați singur dozatorul. Pentru a face acest lucru, verificați mai întâi ce reductor de presiune ați instalat. Asigurați-vă că ați comandat un model adecvat, astfel încât dozator bere să funcționeze ca de obicei chiar și după înlocuire.

În magazinul nostru veți găsi o gamă largă de reductor de presiune de înaltă calitate, pe care le puteți livra în mod convenabil și fiabil.

Dacă nu sunteți suficient de încrezător pentru a înlocui reductor de presiune, puteți, desigur, să contactați un service de reparații din zona dvs. și să îl însărcinați să efectueze reparația.