Avantajele bere la draft

De ce bere proaspăt extrasă din dozator bere are pur și simplu un avantaj față de berea îmbuteliată

Dacă doriți să savurați o bere rece, aveți de ales între bere îmbuteliată și bere proaspăt extrasă la robinet. Majoritatea oamenilor ar trebui să ia această decizie destul de ușor. Pentru că nici cea mai bună bere din sticlă nu poate ține pasul cu gustul de primă clasă al berii la tracțiune.

În cele ce urmează, vom explica de ce este așa și cu ce avantaje se poate obține berea la schiță

Care este diferența dintre berea de tracțiune și sticla?

Practic, nu există nicio diferență între berea la halbă și cea îmbuteliată. Ambele recipiente conțin exact aceeași băutură. Cu toate acestea, există diferențe clare în ceea ce privește gustul, care este puțin probabil să treacă neobservate de către iubitorii de bere.

Acest lucru se datorează în principal conținutului diferit de dioxid de carbon. Aceasta este cu aproximativ cinci procente mai mare în cazul berii la halbă decât în cazul berii imbuteliate. Din acest motiv, o bere proaspăt extrasă din butoi face pur și simplu bule mai frumoase și, în mod natural, are un gust mult mai effervescent.

Motivul pentru care fabricile de bere nu măresc pur și simplu conținutul de dioxid de carbon al berii imbuteliate este creșterea asociată a presiunii. Acest lucru ar duce la probleme în timpul îmbutelierii și ar putea chiar să provoace aruncarea dopului de coroană de pe sticlă.

Un butoi, pe de altă parte, poate rezista fără probleme la presiunea mai mare, astfel încât berea să conțină mai mult acid carbonic.


Berea la draft este mai bine protejată de lumină


De regulă, berea din România este fabricată în conformitate cu legea purității germane. Aceasta înseamnă că numai apa, maltul, hameiul și drojdia pot fi utilizate pentru producție.

Pe de o parte, acest lucru asigură o calitate ridicată a produsului, dar, pe de altă parte, face și berea relativ susceptibilă la diferite influențe ale mediului. Deoarece fără conservanți artificiali, reacțiile chimice pot schimba gustul foarte ușor.

Pe lângă căldură și oxigen, lumina este una dintre influențele de mediu care pot deteriora berea și îi pot altera gustul. Această așa-numită aromă de lumină este cauzată de influența razelor UV ale luminii solare.

Reacția chimică care are loc nu reprezintă un risc pentru sănătate. Cu toate acestea, provoacă o aromă râncedă care afectează în mod semnificativ plăcerea de a savura berea.

Pentru a proteja berea de aceasta cât mai bine posibil, este de obicei îmbuteliată în sticle verde închis sau maro. Cu toate acestea, acestea protejează doar parțial conținutul de razele soarelui, astfel încât schimbările de gust pot apărea în continuare.

Cu berea la halbă, pe de altă parte, lucrurile stau altfel. În acest caz, conținutul este umplut într-un butoi complet opac imediat după producție. În acest fel, berea este protejată în mod optim până la servire.


Un dozator bere bun este indispensabil


Chiar dacă berea la draft este în general un avantaj, cu siguranță poate avea un gust rătăcit. Cu toate acestea, acest lucru nu se datorează berii în sine, ci dozator bere cu care este servită.

Deoarece cu cât butoiul este mai gol, cu atât conține mai mult aer. Acest lucru poate determina berea să-și piardă acidul carbonic. Pentru a preveni acest lucru, este necesar să existe o presiune suficient de mare în butoi bere. Un bun dozator de bere este ușor capabil să garanteze acest lucru și să mențină constant conținutul de acid carbonic al beri la servire

Situația este de obicei diferită în cazul butoaielor pentru petreceri private. Deoarece, de obicei, acestea nu pot fi conectate cu ușurință la un sistem de distribuire adecvat, o pierdere tot mai mare de efervescență este, din păcate, inevitabilă.

Impuritățile sunt, de asemenea, o posibilă cauză care poate afecta gustul. Prin urmare, dozator bere trebuie curățate în mod regulat și corespunzător.


Berea la draft este mai prietenoasă cu mediul


În comparație cu berea îmbuteliată, berea de tracțiune se dovedește a fi extrem de ecologică. Este mai ușor de umplut, iar transportul către client este de obicei mai scurt.

În plus, curățarea unui butoi necesită un efort semnificativ mai mic în comparație cu sticlele, pe baza cantității de bere.

Aceste puncte nu sunt direct legate de calitatea produsului. Cu toate acestea, acestea sunt în mod clar un alt beneficiu care vorbește pentru berea de tracțiune.


Avantajele bere la draft - cele mai importante lucruri dintr-o privire


După cum puteți vedea, berea la draft are multe avantaje față de berea îmbuteliată. Berea proiectată conține mai mult acid carbonic și, prin urmare, are un gust mai acidulat. În plus, este mai bine protejat de influențele nocive ale mediului, cum ar fi lumina soarelui și, prin urmare, rămâne de obicei proaspăt mai mult.

În plus, se dovedește a fi mai ecologic în comparație directă cu berea îmbuteliată, ceea ce este cu siguranță un avantaj important în lumea de astăzi.

Desigur, vă puteți baza pe o experiență gustativă perfectă numai dacă vă turnați cu un bun dozator bere  și o curățați regulat. Puteți găsi o selecție largă de modele de înaltă calitate în magazinul nostru online.