Cum funcționează o robinet bere?

Turnarea berii necesită multă practică. În plus față de temperatura potrivită, un strat perfect de spumă este, desigur, esențial. Multe dozator bere folosesc în acest scop un așa-numit robinet cu compensator.

Aceasta are o serie de avantaje față de un robinet cu piston conventional. Ce sunt acestea și cum funcționează de fapt un robinet compensator sunt explicate mai jos.


Funcționalitatea unui robinet cu compensator


Un robinet bere este conceput pentru a ajuta la obținerea unei beri fără spumă. În acest scop, berea este trecută printr-un spațiu foarte îngust în robinet. Acest lucru îi permite să se relaxeze fără a pierde dioxid de carbon.

Pentru ca un robinet bere să funcționeze corect, este necesară o presiune relativ ridicată a robinetului de aproximativ 1,3 bar. În plus, este bineînțeles important ca berea să fie bine răcită în prealabil.

La urma urmei, dacă temperatura în timpul filetarii depășește semnificativ șase grade, filetarea fără spumă nu mai este, de obicei, posibilă, chiar și cu un robinet bere.

În plus, pentru ca robinet bere să funcționeze corect, este necesar să se ia în considerare pierderea de linie, presiunea de saturație și pierderea de sarcină. Acesta funcționează cu robinetul compensator prin intermediul unei mici pârghii laterale cu care se poate seta debitul de bere dorit.


Diferențe între un robinet bere cu compensator și un robinet cu piston conventional


Practic, se pot distinge două tipuri de robinet. Pe lângă robinet bere cu compensator, există și robinet bere. Principala diferență între cele două versiuni este sistemul special de duze al supapei de compensare.

Deoarece robinet bere cu compensator poate fi acționat la o presiune mai mare, elimină, de asemenea, necesitatea unei bobine calmante, așa cum se folosește de obicei atunci când la vărsare cu robinete convenționale.

Acest fapt face din robinetul compensator o alegere excelentă, în special pentru dozator bere a robinet bere, cu care, cu puțină practică, aproape orice tip de bere poate fi băgat fără probleme.

În afară de aceasta, însă, funcționalitatea este mai mult sau mai puțin aceeași. Atât la robinet bere cu compensator, cât și la robinet bere, berea este pre răcită și apoi este transportată la robinet prin conducta de bere cu presiunea corespunzătoare.