Kombucha de casa

Kombucha kit: răcoritoare specială din propria bucătărie

Vă place să beți kombucha și ați dori să preparați singur specialitatea de ceai din Japonia? În acest caz, ați ajuns la locul potrivit. Pentru că, cu kitul kombucha potrivit din magazinul nostru, veți putea să o preparați fără probleme în viitor.

Kombucha kit - cele mai importante fapte dintr-o privire

  • Kombucha este o băutură fermentată obținută din ceai și zahăr cu ajutorul drojdiei și al bacteriilor.
  • Conținutul de alcool din kombucha este cuprins între 0,5 și 2 la sută.
  • Igiena și grija sunt esențiale atunci când se prepară kombucha.
  • Cu ingredientele și instrumentele potrivite, puteți face kombucha acasă.
  • Cel mai bine este să vă comandați kitul kombucha în mod convenabil din magazinul nostru.

Ce este kombucha?

Kombucha este o băutură fermentată originară din Japonia. Kombucha este făcută din ceai îndulcit. Așa-numita cultură kombucha este responsabilă pentru fermentație. Aceasta transformă zahărul conținut în ceai în alcool și acid carbonic. Ca urmare, băutura finită are un conținut de alcool de 0,5 până la 2 la sută.

Cultura kombucha este adesea numită și ciuperca de ceai sau ciuperca kombucha. Totuși, din punct de vedere strict, acest lucru este greșit. Nu este o ciupercă, ci un amestec de drojdie și bacterii. În engleză, cultura de kombucha se numește SCOBY.

Fă-ți singur kombucha: Ce ingrediente sunt necesare?

În mod tradițional, pentru a prepara kombucha se folosește fie ceai verde, fie ceai negru. Pentru a permite fermentarea, este, de asemenea, esențial să se adauge o cantitate suficientă de zahăr în ceai. Acest lucru se datorează faptului că zahărul servește drept teren de reproducere pentru cultura kombucha.

Pregătirea kombucha starter kit

Pentru a pregăti kombucha, trebuie mai întâi să aduceți apa la fierbere. Adăugați ceaiul direct în apa clocotită și lăsați-l să se infuzeze timp de aproximativ 15 minute. Poate părea o perioadă lungă de timp. Cu toate acestea, este esențial ca ingredientele să se dizolve din ceai.

În principiu, puteți folosi și ceaiul în pliculețe de ceai pentru a face kombucha. Cu toate acestea, deoarece ceaiul vrac este, de obicei, de o calitate mult mai bună, vă sfătuim să nu folosiți ceai în pliculețe de ceai dacă doriți să vă faceți singur kombucha.

Odată ce ceaiul este gata, este timpul să adăugați zahăr în băutură. Folosiți aproximativ 100 de grame de zahăr din trestie pentru un litru de ceai. Nu trebuie să vă fie teamă că kombucha dvs. va fi prea dulce. Acest lucru se datorează faptului că cea mai mare parte a zahărului este descompusă în timpul fermentației.

Acum lăsați amestecul să se răcească înainte de a-l prelucra mai departe. Temperatura trebuie să fie de aproximativ 25° C atunci când se transferă ceaiul îndulcit în vasul de fermentare.

Acum adăugați aproximativ 100 de mililitri de lichid de preparare la ceaiul dumneavoastră. Lichidul de preparare, care este deja terminat kombucha, este necesar pentru creșterea culturii kombucha. Apoi adăugați cultura kombucha (SCOBY) în vasul de fermentare.

Cât timp durează fermentarea kombucha?

Vasul de fermentare se acoperă cu o pânză permeabilă la aer, care se fixează cu o bandă de cauciuc. Acest lucru garantează că kombucha este protejată de contaminare și de insecte, cum ar fi muștele de fructe.

Tot ce vă trebuie acum este răbdare. În funcție de temperatura ambiantă, fermentația durează mai mult sau mai puțin. Prin urmare, calculați cu aproximativ șapte zile până la două săptămâni. Dacă aveți îndoieli, un mic test de gust vă va ajuta să decideți dacă kombucha a atins gradul dorit de fermentare.

Băutura finită trebuie să aibă un gust dulce și acru. Dacă o preferați puțin mai acră, lăsați kombucha să fermenteze puțin mai mult timp.

Cât timp se păstrează kombucha starter kit făcută în casă?

Kombucha îmbuteliată se păstrează în frigider timp de până la două săptămâni. Pe măsură ce fermentația băuturii continuă, este important să nu închideți bine sticlele pentru a vă asigura că dioxidul de carbon în exces scapă.

Trebuie filtrată kombucha înainte de îmbuteliere?

Dacă doriți să eliminați materiile în suspensie din kombucha înainte de îmbuteliere, puteți filtra băutura cu o bucată de hârtie de bucătărie sau cu o sită fină. Cu toate acestea, de obicei, acest lucru nu este absolut necesar. Prin urmare, puteți renunța, de obicei, pur și simplu, la acest pas dacă vă preparați singur kombucha.

Lichid de amestecare pentru următorul tău kombucha

Cu o parte din kombucha făcută în casă și SCOBY-ul clătit, puteți pregăti direct lichidul de preparare pentru data viitoare.

Igiena în producția de kombucha

La fel ca în cazul tuturor alimentelor, igiena este, desigur, crucială dacă doriți să preparați singur kombucha. În caz contrar, există riscul ca în băutură să se formeze microorganisme dăunătoare. Acestea nu afectează doar gustul kombucha. De asemenea, acestea pot reprezenta un risc pentru sănătatea dumneavoastră.

Curățați cu grijă toate ustensilele care intră în contact cu preparatul sau cu cultura de kombucha. De asemenea, asigurați-vă că mâinile sunt curate și fără reziduuri de săpun.

Dacă, în ciuda tuturor măsurilor de igienă, observați formarea de mucegai pe kombucha sau dacă mirosul sau culoarea băuturii prezintă anomalii, ar trebui, prin urmare, să aruncați totul pentru a fi în siguranță și, în ciuda muncii suplimentare pe care o implică, să preferați să începeți din nou pregătirea.

Kombucha promovează într-adevăr sănătatea?

Se spune că kombucha are diverse efecte pozitive asupra sănătății. În consecință, băutura este foarte populară în medicina alternativă. Printre altele, se spune că întărește sistemul imunitar și ajută la purificarea organismului.

Cu toate acestea, multe dintre presupusele efecte asupra sănătății nu au fost încă dovedite. În prezent, sunt disponibile doar dovezi științifice privind efectul ușor antibacterian și slab laxativ al kombucha. Acizii lactici și acetici conținuți în băutură sunt responsabili pentru ambele.

Cu toate acestea, kombucha este, fără îndoială, o băutură foarte răcoritoare, al cărei gust încântă din ce în ce mai mulți oameni aici, în Germania.

Cumpara kombucha starter kit online

Dacă doriți să vă faceți singur kombucha, nu este o mare problemă dacă aveți ustensilele potrivite. Cel mai bine este să comandați kitul kombucha direct din magazinul nostru. Vă vom livra achiziția în mod rapid și fiabil la domiciliu. Deci, puteți începe în curând să faceți kombucha.

Încearcă-l. Suntem siguri că vă veți distra foarte mult cu el și, cu o îngrijire adecvată, vă veți putea bucura de o plăcere de a bea convingătoare.